Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Kennisbank

Geschreven door:

NOC*NSF

Algemeen

Algemeen

Deze kennisbank is de plek, waar iedereen die zich inzet voor een sportclub kennis op kan doen over allerlei relevante onderwerpen. De informatie is bedoeld om clubbestuurders, technisch kader en vrijwilligers te helpen, zodat ze hun (vrijwilligers)werk zo goed mogelijk uit kunnen voeren. Uiteindelijk draagt dit bij aan de vitaliteit van de club en vooral ook aan het werkplezier.

Lees meer

Bestuur & organisatie

Bestuur & organisatie

Bestuurders van sportclubs en stichtingen en sportschoolhouders zijn de mensen met visie en met heldere ideeën over waar de club naartoe moet. Besturen of leidinggeven aan de sportclub is in de praktijk echter niet niks. Je bepaalt samen met je collega-bestuurders het beleid van de club en stippelt de koers uit voor de komende jaren.

Lees meer

Ledenwerving & –behoud

Ledenwerving & –behoud

In een groot aantal sporten staat het ledental bij de clubs onder druk. Nieuwe leden werven en bestaande leden behouden is daarom belangrijk en lang niet altijd een makkelijke opgave. Hoe zorg je ervoor dat je inspanningen succesvol zijn?

Lees meer

Vrijwilligers & personeel

Vrijwilligers & personeel

Een club kan niet bestaan zonder de inzet van mensen. Of het nu gaat om betaald personeel of vrijwilligers, verantwoordelijkheden en taken moeten helder zijn en contracten en aansprakelijkheden correct geregeld. Die zaken kunnen ingewikkeld zijn. Bruikbare informatie en adequate voorlichting komen dan goed van pas.

 

Lees meer

Samenwerking

Samenwerking

Een moderne sportclub in deze tijd overleeft niet als het alleen op zichzelf gericht is en geen oog heeft voor de omgeving. Zelfs niet als het dat zou willen. Samenwerking is steeds belangrijker. Samenwerking met nabijgelegen clubs  door bijvoorbeeld het delen van een accommodatie, maar zeker ook samenwerking met andere partijen in de lokale gemeenschap. Door gezamenlijk gedeelde doelen na te streven kunnen grote resultaten worden bereikt

Lees meer

Accommodatie

Accommodatie

Accommodatie is een belangrijk en actueel thema. Zeker als de accommodatie in eigen beheer van de club is en niet wordt gehuurd van de gemeente, heeft het beleid op dit gebied vrijwel altijd grote invloed op de financiële situatie van de club. 

Lees meer
Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: