Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Financiën

Door NOC*NSF

Veel beslissingen en beleidskeuzes hebben invloed op de financiële situatie van clubs en sportaanbieders. Veel vaste kostenposten kunnen een flinke aanslag op de reserves van de club betekenen. Ook als het een club voor de wind gaat, is een verantwoord financieel beleid van levensbelang. Een penningmeester houdt overzicht en grijpt in waar nodig, maar ook de penningmeester weet niet alles en is gebaat bij bruikbare tips en advies om de club financieel gezond te houden.

NL Penningmeester

Penningmeesters van clubs kunnen terecht op een speciaal voor hen in het leven geroepen platform: NL Penningmeester. Een on- en offline community waar de 40.000 penningmeesters van Nederlandse (sport)verenigingen terecht kunnen met al hun vragen. Initiatiefnemer is sportmarketingbureau 2Basics, gespecialiseerd in breedtesport. Zij herkenden de behoefte bij penningmeesters aan een plek waar ze dagelijks terecht kunnen voor informatie en ondersteuning. Uit een onderzoek van het Mulier Instituut blijkt dat 77 procent van de Nederlandse penningmeesters behoefte heeft aan ondersteuning. Op NL Penningmeester worden nu al de tien thema’s waarover penningmeesters de meeste vragen hebben behandeld. Ook zijn er diverse voorbeelddocumenten te downloaden, zoals een voorbeeld begroting, een voorbeeld balans, en een voorbeeld van een kosten-/batenoverzicht.

Binnen dit thema

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: