Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Bestuur & organisatie

Door NOC*NSF

Bestuurders van sportclubs en stichtingen en sportschoolhouders zijn de mensen met visie en met heldere ideeën over waar de club naartoe moet. Besturen of leidinggeven aan de sportclub is in de praktijk echter niet niks. Je bepaalt samen met je collega-bestuurders het beleid van de club en stippelt de koers uit voor de komende jaren.

Beleidsplannen, begrotingen, investeringen, contracten, ze worden allemaal aan de bestuurstafel besproken en vastgesteld. En ook andere belangrijke thema’s als Ledenwerving en Ledenbehoud, Financiën, Accommodatie en Sportiviteit en Respect beginnen veelal bij de bestuurder. Dit alles moet gebeuren met bewaking van de visie voor de langere termijn én met inachtneming van de geldende wet- en regelgeving. Dat zijn grote verantwoordelijkheden waarbij handvatten en praktische hulp goed van pas kunnen komen. Beleidsbepalers in de sport zijn daarvoor op deze pagina aan het goede adres. Want als je nieuwe wegen in wilt slaan of activiteiten wil ondernemen, waar begin je dan? En wat moet je weten om goed beslagen ten ijs te komen? Lees de praktische informatie, download de stappenplannen en ga zelf aan de slag.

Een visie en een toekomstbestendig beleid ontwikkelen, inspelen op veranderingen in de maatschappij en vernieuwend te werk gaan is niet alleen een kwestie van de juiste hulp krijgen. Het is net zo goed in de spiegel durven kijken, jezelf en andere bestuurders kritisch beschouwen op terreinen als representativiteit, competenties, netwerk en veranderkracht. Maar hoe doe je dat met respect voor de mensen en hun werk? Enkele praktische tools bieden uitkomst.

Binnen dit thema

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: