Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

WBTR

Door NOC*NSF

De Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen regelt taakstelling, aansprakelijkheid en besluitvorming van bestuurders. Veel van de regels in die wet zijn eigenlijk nu al gangbaar, ze worden vooral nu bij wet  (ingaande 1 juli a.s.) vastgelegd. Toch is het belangrijk dat jouw vereniging zich gaat voorbereiden en regelen dat aan deze nieuwe wet voldaan wordt. Hoe je dat kunt doen, daarvoor vind je hieronder een aantal hulpmiddelen.

Sportbonden

Allereerst is het goed om bij je eigen bond te informeren hoe zij hun verenigingen ondersteunen. De sportbonden kiezen namelijk zelf op welke wijze zij dat doen. Veel bonden maken ook gebruik van enkele van de hieronder genoemde organisaties.

Overzicht

Een overzicht van de beschikbare informatie en ondersteuning:

De IVBB/De Nederlandse Associatie biedt:

Vanuit de KNVB:

Vanuit de KNLTB:

Service Organisatie Nederland Sport i.s.m. Stichting Vereniging & Recht biedt:

Zeker in Sport biedt:

We zullen proberen de informatie op deze pagina voortdurend aan te vullen met nieuwe beschikbare ondersteuningsmiddelen. 

Wat de sportbonden betreft, die hebben vaak inmiddels ook al de modelstatuten voor verenigingen op hun website aangepast. Dat geldt in elk geval voor de NTFU, de NBadmintonBond, de NTTB, de NOB en de KNLTB.

Sport Support

Kom je niet verder met alle hier beschikbare informatie of heb je nog andere vragen? Stel ze gerust aan Sport Support: neem contact op met sportsupport@nocnsf.nl of via WhatsApp naar 06-82488768.


Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: