Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

E-learning Code Goed Sportbestuur

Door NOC*NSF

Goed sportbestuur vormt de basis voor de integriteit in onze sportsector en draagt bij aan een sportklimaat waarin iedereen zich welkom voelt en met plezier kan sporten. Om sportbestuurders te ondersteunen heeft NOC*NSF een e-learning gelanceerd, gebaseerd op de Code Goed Sportbestuur. Volg de e-learning Code Goed Sportbestuur voor praktische richtlijnen over het besturen van een sportclub en tips om proactief na te denken over onveilige en oneerlijke situaties die kunnen voorkomen op een sportclub en hoe je daar als bestuur mee om kunt gaan.

Waaruit bestaat de e-learning?

Deze e-learning omvat een reeks video's, best practices en oefeningen, waaronder dilemma's, verdeeld over vijf onderdelen:

  1. Zelfscan: Hiermee kunnen besturen hun huidige situatie evalueren.
  2. Uitleg over de Code Goed Sportbestuur: Een diepgaande verkenning van de principes en richtlijnen.
  3. Toepassing van de vier principes: Praktische voorbeelden en casestudy's om de principes in de praktijk te brengen.
  4. Aan de slag: Concrete stappen en actieplannen voor het implementeren van de code binnen een sportclub.
  5. Toolbox: Een verzameling van nuttige hulpmiddelen en bronnen om besturen te ondersteunen bij het naleven van de code.

Praktische informatie

Het voltooien van de e-learning neemt gemiddeld één tot twee uur in beslag. Bestuurders kunnen de verschillende onderdelen op hun eigen tempo volgen, met de mogelijkheid om terug te keren naar de e-learning wanneer dat nodig is. Om te beginnen met de e-learning, kunnen geïnteresseerden zich registreren op de online omgeving Flowsparks, waar ze toegang krijgen tot de leeromgeving en de e-learning kunnen starten.


Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: