Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Accommodatie

Door NOC*NSF

Accommodatie is een belangrijk en actueel thema. Zeker als de accommodatie in eigen beheer van de club is en niet wordt gehuurd van de gemeente, heeft het beleid op dit gebied vrijwel altijd grote invloed op de financiële situatie van de club. 

Op sportaccommodaties wordt vaak – een gedeelte – van het onderhoud door andere partijen uitgevoerd dan de vereniging. Dit kan bijvoorbeeld door de gemeente gedaan worden omdat zij eigenaar van de accommodatie zijn. En professionele onderhoudspartijen komen één keer per jaar langs voor groot onderhoud. Maar ook als je als vereniging geen eigenaar bent van de velden, is het belangrijk om de vinger aan de pols te houden wat betreft beheer en noodzakelijk onderhoud.

Tijdig signaleren van zaken als vervuiling, glad worden en slijtage zorgen ervoor dat de speelkwaliteit en veilig sporten gegarandeerd kan blijven. Onderhoud en/of vervanging van banen en velden kost veel geld en dat geldt ook voor investeringen om tegemoet te komen aan de toegankelijkheid van de accommodatie en aan de door de overheid zo gewenste verduurzaming. Het is daarom belangrijk om als vereniging te investeren in de goede relatie met andere partijen, die betrokken zijn bij het onderhoud en beheer van de velden. Goed samenwerken kan zorgen voor een betere kwaliteit en een langere levensduur.

Binnen dit thema

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: