Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Accommodatie

Door NOC*NSF

Accommodatie is een belangrijk en actueel thema. Zeker als de accommodatie in eigen beheer van de club is en niet wordt gehuurd van de gemeente, heeft het beleid op dit gebied vrijwel altijd grote invloed op de financiële situatie van de club. 

Onderhoud en/of vervanging van banen en velden kost veel geld en dat geldt ook voor investeringen om tegemoet te komen aan de door de overheid zo gewenste verduurzaming. Bovendien behoort tot de accommodatie ook de kantine, waar onderwerpen als gezonde voeding en alcoholbeleid aan de orde van de dag zijn.

Daarnaast zijn er manieren om meer uit de accommodatie te halen dan alleen de functie van sportveld, sportkantine en kleedruimten. Er is in vrijwel elke sport een periode waarin de competitie stil ligt en er wellicht ruimte is in het clubhuis om andere activiteiten te organiseren. In overleg met de lokale overheid, instanties en andere verenigingen kan de accommodatie een ware multifunctionele rol vervullen. Verstandig beheer van de accommodatie is dus niet alleen een grote verantwoordelijkheid, het biedt ook grote kansen.

Binnen dit thema

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: