Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Andere sportclubs

Door NOC*NSF

Samenwerking met andere clubs in de omgeving ligt niet altijd voor de hand. Veel clubs beschouwen de buurman toch ook gewoon als concurrent. Op verscheidene vlakken kan samenwerking echter meerdere grote voordelen bieden en uiteindelijk alle betrokken clubs versterken. Het kan het steuntje in de rug zijn dat een kleine club nodig heeft om hoofd boven water te houden, maar samenwerking kan net zo goed een aantrekkingskracht op leden hebben die de clubs afzonderlijk van elkaar niet konden realiseren. Clubs in de omgeving zijn potentiële partners!

Samenwerking tussen clubs hoeft niet alleen te zijn ingegeven door behoeften van de betrokken verenigingen. Samenwerking door gezamenlijk gebruik van een accommodatie past ook in deze tijd, waarin in buurten efficiënt met de ruimte moet worden omgesprongen om zoveel mogelijk mensen op één complex te laten sporten en recreëren. Steeds vaker worden complexen gebouwd waar zwembad, sportzaal, veld en fitness te vinden zijn.

Mogelijkheden

Het samenwerken met andere sportclubs kan op veel verschillende manieren en levert veelal direct voordelen op. Zo kun je als voetbalverenigingen in krimpregio’s ervoor kiezen gezamenlijk de jeugdteams samen te stellen. Daarmee houd je gezamenlijk de jeugd in de omgeving aan het voetballen. Of je werkt als vier sportclubs op één sportpark samen ten aanzien van de gezamenlijke inkoop van energie en/of het laten ophalen van vuilnis. Daarmee besparen alle clubs gezamenlijk aanzienlijk.

Je kunt er ook voor kiezen om als meerdere sportverenigingen in een dorp of wijk gezamenlijk sportaanbod aan te bieden aan de jeugd, hun ouders en/of ouderen. Op deze manier kun je een heel dorp of een hele wijk aan het sporten en bewegen krijgen. En we weten dat dat dorp of die wijk daar een stukje gezelliger, gezonder en leefbaarder wordt! Een mooi voorbeeld hiervan is te zien in onderstaand filmpje over Sportdorpen.

 

 


Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: