Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Samenwerking

Door NOC*NSF

Een moderne sportclub in deze tijd overleeft niet als het alleen op zichzelf gericht is en geen oog heeft voor de omgeving. Zelfs niet als het dat zou willen. Samenwerking is steeds belangrijker. Samenwerking met nabijgelegen clubs  door bijvoorbeeld het delen van een accommodatie, maar zeker ook samenwerking met andere partijen in de lokale gemeenschap. Door gezamenlijk gedeelde doelen na te streven kunnen grote resultaten worden bereikt

Zo zijn er veel samenwerkingsverbanden mogelijk tussen de clubs  en scholen, wijkteams en zorginstellingen. Projecten op basis van deze samenwerking kunnen meer mensen vaker laten sporten, met alle positieve gevolgen van dien. Daarnaast kan het tegelijkertijd leiden tot meer leden, wat van groot belang is voor het voorbestaan van de sportclubs en stimulering van de sportparticipatie in Nederland.

Natuurlijk biedt ook de samenwerking met bedrijven tal van mogelijkheden. Bedrijfssport interesseert meer mensen voor sport en kan de gezondheid van werknemers positief beïnvloeden en samenwerking met ondernemers kan leiden tot commerciële kansen, zoals eventuele sponsoring. Een sportclub die de blik naar buiten richt, ziet die kansen in een vroeg stadium en is bovendien zichtbaar voor anderen. Zichtbaar voor andere clubs en bedrijven, maar ook voor de buurt en de lokale overheid en instanties.

Dat noemen we ook wel een open club. Een open club blijft zich ontwikkelen, vraagt zich steeds af wat de behoeften zijn van mensen in zijn omgeving en onderzoekt de mogelijkheden om aan die behoeften te voldoen. De kansen op groei nemen toe en het bestaansrecht van de club blijft gewaarborgd. Bekijk de mogelijkheden voor jouw club om samen te werken met lokale partijen en nieuwe initiatieven te nemen. In de verdere informatie onder dit thema vind je hoe je concreet te werk zou kunnen gaan.

Binnen dit thema

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: