Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Kennisbank

Geschreven door:

Alphen Vitaal

Beleid

Beleid

Als sportclub heb je te maken met veel uitdagingen. Hoe houd je je sportclub vitaal? Met voldoende vrijwilligers en tevreden sporters? Hoe speel je met je sportclub in op de veranderingen - lokaal en in de maatschappij? 

Jouw club is niet de enige met die vragen. Veel clubs zoeken naar manieren om toekomstbestendig te blijven. Rijksoverheid en de gezamenlijke sport vinden dit belangrijk en hebben hun krachten gebundeld en het Nationaal Sportakkoord ondertekend. Daarnaast hebben gemeentes op basis van dit Nationaal Sportakkoord een lokaal sportakkoord opgesteld. De gemeente Alphen aan den Rijn gaat hierin een stapje verder omdat zij hierbij ook preventie hebben betrokken. In Alphen aan den Rijn is het lokale sportakkoord een Vitaliteitsakkoord. 

 

Lees meer

Accommodaties

Accommodaties

In de gemeente Alphen aan den Rijn hebben we verschillende sport- en beweegaccommodaties en dorps- en buurthuizen. Locaties waar belangrijke activiteiten plaatsvinden die bijdragen aan de vitaliteit van de inwoners. Hoe zorg je voor een gezonde omgeving? Hoe maak je de accommodatie zo duurzaam mogelijk?

Lees meer

Financiën

Financiën

Veel beslissingen en beleidskeuzes hebben invloed op de financiële situatie van clubs en sportaanbieders. Veel vaste kostenposten kunnen een flinke aanslag op de reserves van de club betekenen. Ook als het een club voor de wind gaat, is een verantwoord financieel beleid van levensbelang. Lokale subsidie kunnen bijdragen aan een gezonde financiële situatie.

Lees meer

Verenigingsondersteuning

Verenigingsondersteuning

De wereld van de sportverenigingen is de laatste jaren veranderd. Zij staan voor heel andere maatschappelijke vraagstukken dan vroeger.  Ook is de vraag van hun leden anders dan tientallen jaren geleden. Een vitale sportvereniging maakt het verschil in deze maatschappij. Alphen Vitaal kan daarbij ondersteunen.

Lees meer

Sportstimulering

Sportstimulering

Alphen Vitaal zet zich in voor meer gezondheid en vitaliteit in de gemeente Alphen aan den Rijn. Mensen in beweging brengen is cruciaal voor een gezonde en vitale leefstijl. Dit doen wij door verschillende sportstimuleringsprogramma's, zoals Sjors Sportief, Tijd voor Vitaliteit en de Nationale Sportweek.

Lees meer

Themaperiode: Inclusiviteit, sport voor iedereen

Themaperiode: Inclusiviteit, sport voor iedereen

Per heden werkt Alphen Vitaal voor alle sport- en beweegaanbieders met een zogenaamde themaperiode. Binnen een themaperiode zorgt Alphen Vitaal er voor dat er binnen de kennisbankartikelen beschikbaar zijn die het thema raken. 

Lees meer
Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: