Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Sportpark Keizerslanden

Door Sport in Deventer

AV Daventria 1906 & Pickwick Players

Met het Sport- en Beweegakkoord wil de vereniging beter pedagogisch klimaat op de sportverenigingen creëren door trainers beter op te leiden middels het train-de-trainer principe. De kwaliteiten van trainen gaat op deze manier omhoog wat leidt tot minder uitval van jeugdleden. Ook zal het racerunning voor mindervaliden binnen Daventria opgezet worden. Daarnaast neemt een clubkadercoach ook een rol aan dat wanneer een jeugdlid uit dreigt te vallen, met deze persoon in gesprek te gaan en eventueel ook door te verwijzen naar een andere sportvereniging of wijkbeweegmakelaar zodat deze blijft sporten en niet alsnog uitvalt.

AV Daventria 1906 en Pickwick Players hebben de afgelopen jaren een grote groei qua jeugdleden doorgemaakt. Hierdoor zijn er veel nieuwe, maar ook vooral jonge trainers geworven. Trainers die van het sportspecifieke deel veel verstand hebben, maar van het pedagogische en didactische weinig af weten. Gezamenlijk willen AV Daventria en Pickwick Players graag een professional inzetten die met name op dit vlak het trainde-trainer principe gaat toepassen op de trainingsmomenten die er al zijn. 

Naast deze zaken organiseert deze professional of clubkadercoach een aantal scholingsmomenten zoals het omgaan met kinderen met gedragsproblemen, autisme etc. om zo een nog meer inclusievere sportvereniging te worden ((Oosterwegel, 2022) . 

Voordelen Sport- en Beweegakkoord
De gemeente en het Sportbedrijf straalde vertrouwen uit richting de club, hierdoor kon de club hun project op hun eigen manier konden opzetten en kon er maatwerk kon worden geleverd.

 

Op sportpark Keizerslanden is er voor ieder wat wils. Momenteel wordt er instoken op het kwalitatief goed opleiden van het kader.

Gerelateerd

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: