Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Subsidies

Door NOC*NSF

Ben je op zoek naar een subsidie voor jouw sportclub? Is het tijd voor onderhoud van de accommodatie, de verduurzaming van de vereniging, de aanschaf van sportmaterialen of inkoop voor de kantine? Allemaal forse kostenposten. Dan is het goed om te weten welke verschillende manieren er zijn om voldoende financiële middelen te generen.

Waar vind ik wat?

Voor welke subsidies komt jouw club in aanmerking? Het is een bekend euvel, maar er bestaat een makkelijke manier om je weg te vinden. In de subsidiedatabase van Kenniscentrum Sport en Bewegen vind je eenvoudig alle informatie over de diverse subsidieregelingen en fondsen voor sportclubs. Ook kan je direct contactinformatie vinden van de instanties die de subsidies verstrekken. Om deze database te kunnen gebruiken, moet je een inlog aanvragen.

Bekijk de subsidiedatabase

In de database vind je ook subsidiemogelijkheden van vele fondsen of foundations, waar sportverenigingen subsidie kunnen aanvragen voor allerlei activiteiten. Bekende namen in dat opzicht zijn bijvoorbeeld het Oranjefonds, de Johan Cruyff Foundation, de Dirk Kuyt Foundation, het Fonds Gehandicaptensport en nog veel meer.

Lokale subsidies

Soms komen er lokale initiatieven voorbij die eigenlijk voor elke sportvereniging heel bruikbaar zijn of op zijn minst inspireren om zelf aan de slag te gaan. Een veelgehoorde vraag is echter: waar vind ik of ik aanspraak kan maken op subsidie?

Het lijkt een open deur, maar subsidies zijn heel vaak goed te vinden op de website van de provincie of de gemeente. Zo kan je bijvoorbeeld op de websites van de provincies Utrecht, Noord-Holland en Limburg overzichtelijk zoeken naar beschikbare subsidies. En voor gemeenten geldt hetzelfde, kijk bijvoorbeeld eens op de website van de gemeente Haarlemmermeer of Ronde Venen. Vermoedelijk is op de website van jouw gemeente op dezelfde wijze na te gaan welke subsidies beschikbaar zijn.

Verruiming van de BTW-sportvrijstelling

Subsidieregeling ‘stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties’

Per 1 januari 2019 wordt de sportvrijstelling voor de btw verruimd. Dat houdt onder andere in dat over de terbeschikkingstelling van sportaccommodaties in veel gevallen geen btw meer hoeft te worden afgedragen. Als gevolg hiervan kan er ook geen btw meer worden teruggevraagd over investeringen in sportaccommodaties. Die worden dus in sommige gevallen duurder voor clubs. Om het eventuele nadeel voor verenigingen te ondervangen is een subsidieregeling in het leven geroepen. En die is voor meer clubs interessant dan alleen voor clubs, die in het verleden van de sportvrijstelling gebruik maakten. Lees hier alles over de nieuwe subsidieregeling.

Lees alles over de nieuwe subsidieregeling

Gerelateerd

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: