Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Ouderen (65+)

Door Dordt Sport

Sport en bewegen is voor iedereen. Jong en oud. In Dordrecht zijn er verschillende initiatieven speciaal voor senioren en/of ouderen zoals Golden Sports, Oldstarts en Doortrappen. Daarnaast is wandelen een laagdrempelige activiteit die voor veel mensen haalbaar is. Hieronder leest u meer over de verschillende activiteiten.

Als club activiteiten plaatsen voor ouderen?
Maak een clubprofiel aan (in Clubbase), plaats het aanbod van jouw club voor ouderen (65+). Het is daarna zichtbaar voor alle inwoners om via jouw club aan te melden voor bepaalde activiteiten.Ben je niet bekend met Clubbase? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar de sportregisseur van jouw gebied. We helpen je graag verder.

Hieronder lees je een paar manieren om ouderen kennis te laten maken met je club (en sport):

 • Golden Sports
  Golden Sports is een landelijk concept dat ook in Dordrecht wordt toegepast. Golden Sports is buiten sporten en bewegen voor iedereen van 55 jaar en ouder. Ook mensen met lichamelijke klachten kunnen meedoen. De trainingen zijn veilig, gevarieerd en worden gegeven door een gediplomeerde trainer. Meer informatie over Golden Sports is te vinden op goldensports.nl.
 • Old Stars
  OldStars is voor iedereen die wil blijven bewegen. Er staat altijd één sport centraal. Zo heb je landelijk bijvoorbeeld OldStars Tennis, OldStars Volleybal en OldStars Voetbal. De inhoud van de activiteiten is gebaseerd op het Athletic Skills Model (ASM). Alle vormen van bewegen komen zo aan bod. Meer informatie over dit concept vindt u hier.
  In Dordrecht heeft GSC ODS een OldStars voetbalteam. Op de website is meer informatie te vinden.
 • Doortrappen
  Een fietsongeluk zit in een klein hoekje. Eén derde van alle verkeersslachtoffers zijn fietsers en vooral onder de groep ouderen neemt het aantal ongelukken toe. Ouderen fietsen graag en willen graag blijven fietsen. Maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Met het programma Doortrappen willen we ouderen helpen om zo lang mogelijk veilig te blijven fietsen.
  Regelmatig zijn er trainingen die u kunt volgen. Tijdens de training krijgt u theorie en oefeningen. Denk daarbij aan een behendigheidsparcours en het afstellen van de fiets. Na deze training bent u weer op de hoogte van de regels van het verkeer. En fietst u veilig en met veel plezier. Doortrappen is een landelijk programma. Meer informatie kunt u hier vinden. Om zelf fietsroutes te maken kunt u een kijkje nemen op de website van de Fietsersbond.
 • Wandelaanbod
  Wandelen is erg gezond. Door iedere dag bijvoorbeeld 3500 stappen te lopen verlaagt het risico op diabetes met 29%. En elke dag één uur wandelen verlaagt het risico op obesitas met wel 50%. Er zijn verschillende initiatieven waarbij mensen zich kunnen in Dordrecht én een website waar u al het wandelaanbod kunt vinden. Ook (betaald) wandelen onder begeleiding van een wandelcoach is mogelijk. Dit kan onder andere bij Vitaal bewegen en Walk for (f)it. Vanuit De Crabbehoeve, het Sterrenburgpark en op de Staart kunt u als wijkbewoner meewandelen. Ook hier zijn verschillende professionals actief. Bent u benieuwd welke mogelijkheden er allemaal zijn? Op hoog tempo wandelen of met de rollator? Er is voor iedereen wel iets, een overzicht met al het wandelaanbod vindt u hier. Ook meer informatie zoals wat de kosten zijn, wanneer de wandelgroep start en wie de contactpersoon is, is hier te vinden.

Neem contact op met de sportregisseur uit jouw gebied om aan te sluiten en/of meer informatie te ontvangen. 

Gerelateerd

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: