Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Jongeren (12-18 jaar)

Door Dordt Sport

Jongeren wil je graag verbinden aan je club en ze dus vooral behouden voor de sport. Zeker omdat er in deze leeftijdsperiode veel voor hen gebeurt en verandert. Sport kan hier positief aan bijdragen.

Als club activiteiten plaatsen voor jongeren?
Maak een clubprofiel aan (in Clubbase), plaats het aanbod van jouw club voor jongeren. Het is daarna zichtbaar voor alle inwoners om via jouw club aan te melden voor bepaalde activiteiten.
Ben je niet bekend met Clubbase? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar de sportregisseur van jouw gebied. We helpen je graag verder.

Hieronder lees je een paar manieren om jongeren kennis te laten maken met je club. Ook lees je tips om jongeren bij je club te houden:

  • Een gemakkelijk formulier (eigen website) voor jongeren om een sport te zoeken die bij hem/haar past. Binnen 5 vragen helpen we ze met het vinden van de juiste sport. Ook kunnen jongeren zich via deze website aanmelden voor gratis proeflessen voor verschillende sporten;
  • Hoe verbind je jongeren aan jouw club? Denk aan een jeugdbestuur of evenementencommissie;
  • Een clubkadercoach kan jouw club helpen om jongeren verbonden te houden aan de club, door middel van trainersbegeleiding die trainers kunnen opleiden en kader kan versterken;
  • Organiseer (samen met ons) een jongerenparticipatie bijeenkomst. Tijdens een bijeenkomst leer je de wensen en behoeften van jongeren om te (blijven) sporten. Je kunt vragen stellen als: "Waarom blijf jij sporten, waarom bij jullie, waarom stoppen er vrienden/vriendinnen, wat is er nodig om hen te behouden, wat missen ze, etc.. Om in gesprek met jongeren te blijven weet je hun interesses, in plaats van het voor hun in te vullen.

Neem contact op met de sportregisseur uit jouw gebied om aan te sluiten en/of meer informatie te ontvangen. 

Gerelateerd

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: