Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

4 inzichten voor trainers

Door NOC*NSF

De vier inzichten zijn gebaseerd op de uitkomsten van het Trainer-Kind-Interactieonderzoek, waarbij 37 trainers en coaches gedurende een seizoen lang intensief zijn gevolgd. Dit onderzoek is uitgevoerd in het seizoen 2013-2014 door de Kennispraktijk, in samenwerking met de Haagse Hogeschool, Fontys Eindhoven, Windesheim Zwolle en de Vrije Universiteit Brussel.

 

De uitkomsten van dit onderzoek zijn vertaald naar de 4 inzichten voor trainers. Deze 4 inzichten zijn:

  1. Structureren
  2. Stimuleren
  3. Individueel aandacht geven
  4. Regie overdragen

Elke trainer is op zoek naar de juiste balans. Elke trainer kan bij het zoeken van die balans wel een beetje hulp gebruiken. Daarom hebben we een boekje en bijbehorende ontwikkelkaart gemaakt die voor iedereen hier te downloaden is. Er is daarnaast specifieke aandacht gegeven aan trainers voor de jongste jeugd en trainers van pubers. Zo hebben we drie filmpjes gemaakt; de eerste voor trainers, de tweede voor trainers van de jongste jeugd en de derde is voor trainers van pubers. Deze filmpjes geven je tips en tricks waarmee je zowel jezelf als je sporters nog beter kunt ontwikkelen. De filmpjes worden ook per inzicht toegelicht op sportplezier.nl.

 

 

 

 

Gerelateerd

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: