Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Coachboekje

Door NOC*NSF

‘Wil jij trainer, coach of begeleider worden?’ De vraag is gemakkelijk gesteld. Vaak volgt het antwoord net zo snel. ‘Ja hoor, dat wil ik best.’ Waarom ook eigenlijk niet? Je bent toch al elke keer van de partij tijdens de training of wedstrijd van je kind. Of je rijdt telkens weer met een auto vol enthousiaste sporters. En ach, als de sporters en je vereniging daar behoefte aan hebben, kun je toch net zo goed trainer of coach zijn?

Er komt heel wat bij kijken

Het heeft veel leuke kanten om trainer of coach te zijn. Maar realiseer je wel: er komt nog heel wat bij kijken. Je hebt een verantwoordelijke taak. Je hebt een of meerdere sporters onder je hoede. Dat betekent meestal dat je niet alleen aandacht hebt voor die ene uitblinker, maar ook voor alle andere sporters. Je krijgt te maken met vervoer, ziekte, motivatie en beleving van de sporters, hun gedrag. Er is veel organisatorisch werk. Bij jeugdsporters krijg je te maken met ouders. En ga zo nog maar even door.

Dit boekje helpt je

Dit coachboekje is bruikbaar voor elke trainer, begeleider of coach: de beginnende, maar ook de meer ervaren. Dit coachboekje staat vol met handige tips over alles wat je in de praktijk tegenkomt. Wissel je ervaringen ook vooral uit met andere coaches binnen je vereniging!

Veel succes in je rol als coach en om je te helpen kun je het coachboekje hier downloaden!

Gerelateerd

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: