Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

50-plussers

Door NOC*NSF

Steeds meer mensen van 50 jaar en ouder willen vitaal blijven en blijven sporten. Ze zijn een groeiende categorie potentiële leden voor sportclubs. Het is daarom nuttig om na te gaan of jouw sportvereniging voldoende passend aanbod heeft voor deze categorie leden.

Oudere volwassenen (45 tot 65 jaar)

Een trend die goed zichtbaar is bij oudere volwassenen, is dat deze doelgroep relatief laag scoort in de sportdeelname. Ze hebben vroeger vaak wel gesport, maar in deze leeftijdscategorie sport slechts 60 procent minimaal twaalf keer per jaar. Deze leeftijd biedt juist heel veel kansen om weer te gaan sporten, want de zorg voor de kinderen neemt af en mensen komen in een leeftijdsfase waarin ze minder gaan werken.

Gepensioneerden (65-plussers)

De meeste 65-plussers hebben vanwege hun pensioen ineens betrekkelijk veel vrije tijd. Sport biedt dan een mooie uitkomst om fit te blijven en om sociale contacten te leggen en te onderhouden. Cijfers laten zien dat minder dan 50 procent regelmatig sport. In deze video zie je een aantal voorbeelden van volwassensporten. Daarbij komen ook de behoeften van deze doelgroepen voorbij in deze video.

Op andere pagina’s op Clubbase staat informatie over hoe je deze doelgroep kunt binden aan jouw vereniging. En belangrijker nog: hoe je ze vervolgens kan behouden! Lees daarom meer over ledenwerving van 50-plussers en het behoud van 50-plussers voor jouw vereniging.

Gerelateerd

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: