Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

LHBTI+

Door NOC*NSF

Onwetendheid en vooroordelen over gender en sekse komen dagelijks voor. Op de velden, in de kleedkamers en langs de lijn. De consequentie daarvan is dat niet iedere sporter zichzelf kan zijn op een sportclub. Sport heeft een verbindende rol binnen de samenleving en juist daarom moeten we ervoor zorgen dat een sportclub een thuis is, ongeacht sekse of gender.

Alliantie Gelijkspelen

De Alliantie Gelijkspelen zet zich in om LHBTI+ acceptatie in de sport vanzelfsprekend te maken. Het is een samenwerkingsverband van meerdere organisaties. Een jaarlijks terugkerend event dat de alliantie faciliteert, is de #AllTogetherChallenge. In deze video vertelt initiatiefneemster Karin Blankenstein over de gedachte achter dit evenement.

Richtlijnen gender- en seksediverse personen

Tijdens het symposium diversiteit in januari 2021 zijn er nieuwe richtlijnen gepresenteerd voor gender- en seksediverse personen. Het uitgangspunt is: sport is voor iedereen. De richtlijn bevat onder andere praktische tips voor het ontwikkelen van een inclusieve sportomgeving en een inclusiecontrolelijst. Het document is onder meer samengesteld op basis van ervaringen van gender- en seksediverse personen, verenigingen en bonden.

Transgenders in de sport

In 2021 heeft de Alliantie Gelijkspelen samen met het Mulier Instituut en Transgender Netwerk Nederland de factsheet ‘Transgenders in de sport’ gepubliceerd op basis van ervaringen van transgenders. Wat is de sportdeelname van deze groep? Wat voor specifieke betekenissen geven transgender personen aan de sport en waar lopen ze tegenaan in de sport? Deze bevindingen waren het fundament voor de hierboven genoemde nieuwe richtlijnen voor gender- en seksediverse personen.

Gerelateerd

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: