Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Afval

Door NOC*NSF

Zoals bij veel initiatieven op het gebied van duurzaamheid en een schoner milieu, is bewustwording een belangrijke stap in de juiste richting. De sportclub is een plek waar veel mensen uit de omgeving komen recreëren, en waar vaak nog genoeg valt te winnen op het gebied van afvalvermindering en -scheiding. Hoe kun je de sportclub schoonhouden en het afval op de juiste manier scheiden? 

Waar mogelijk kunnen clubs proberen om de samenwerking met andere partijen in de regio aan te gaan. Als de sportvereniging wordt gezien als een verlengde van het gemeentelijk beleid met een belangrijke maatschappelijke waarde, dan kan de gemeente een actieve rol spelen in de ondersteuning bij zaken als afvalscheiding. 

Stappenplan 

Het loont om goed na te denken over de afvalstroom op sportclubs. Als je de afvalstroom zo homogeen mogelijk maakt, dus met zo min mogelijk verschillende soorten materialen, is afval relatief gemakkelijk in te zamelen en te recyclen. Als club kun je voor diverse afvalsoorten, zoals papier, plastic en restafval, verschillende bakken plaatsen. VANG Buitenshuis ontwikkelde speciaal voor sportclubs een handig stappenplan dat kan helpen bij afvalvermindering en -scheiding. 

 

Gerelateerd

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: