Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn aanbod vaker wordt gevonden?

Binnen het onderdeel Data & Statistieken (beschikbaar vanaf oktober 2020) kan je per platformwaar jouw sportclub aan meedoet, zien hoe goed jouw aanbod is te vinden. Je ziet hier een getal hoe vaak het aanbod van jouw club is gevonden in de zoekresultaten. Dit betreft de lijstweergave op het betreffende platform, bijv. de lijstweergave van het platform Golfstart. 

Binnen het onderdeel Data & Statistieken (beschikbaar vanaf oktober 2020) heb je de mogelijkheid om de zoekstatistieken en zoekalerts te bekijken van het betreffende platformJe ziet hier (een combinatie van) zoekwoorden waar potentiële sporters op hebben gezocht. Vind jouw aanbod op vrijdag en zaterdag plaats en zie je dat er vooral op woensdagavond wordt gezochtga eens na of je bijv. op woensdagavond een passende activiteit kan aanbieden. Lees hieronder enkele tips 

Algemeen 

  • Varieer met tijden/dagdelen/dagen in de week om in zoveel mogelijk resultaten naar boven te komen 
  • Gebruik verschillende kenmerken,  
  • hoe meer communicatie, hoe beter: versterk je boodschap door hem via meerdere kanalen te verspreiden: kracht van herhaling telt. 

Promotietool 

  • Maak promotiemateriaal aan en zet dit in om jouw sportaanbod te promoten. 
  • Bedenk goed waar je jouw promotiemateriaal gaat inzetten en hoe de doelgroep het beste gaat bereiken. Is dat bijvoorbeeld via Instagram of juist d.m.v. een poster in het wijkcentrum.  
  • Maak teksten kort en luchtig en zorg dat het doel en de wie/wat/waar/wanneer meteen duidelijk is 
  • Zorg dat de belangrijkste informatie goed te lezen is. Houd hierbij rekening met de afstand van waar het promotiemateriaal wordt bekeken en of de kleur van de tekst goed tot uiting komt op de achtergrond kleur 
  • Zorg voor een heldere opvolging. Wat wil je dat mensen gaan doen na het lezen van het promotiemateriaal? Bijv. hoe mensen zich kunnen aanmelden. Verwijs je digitaal verder met een klik of dienen ze een url te onthouden? 
Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: