Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Gemeente Coevorden start met veldonderhoud

NOC*NSF13 apr. 2020

De sportwereld staat stil door het coronavirus. Sportclubs- en kantines zijn dicht, maar tóch kun je nog iets doen in deze bizarre tijden: het onderhoud! Normaal doe je dit in de zomer, maar stel dat er dan wel weer gesport mag worden? Dan is het handig als je sportcomplex daar klaar voor is, zo dacht ook de gemeente Coevorden.

Zoals dit artikel beschrijft, is het raadzaam om groot onderhoud nu alvast te doen. Begin april begon de gemeente Coevorden dan ook met het vervroegde veldonderhoud. VV K.S.C. in Schoonoord en VV Raptim waren de eerste, maar nog vóór de zomer start de gemeente ook met de werkzaamheden bij VV Sleen, VV Sweel, VV Dalen, NKVV, VV Protos, VCG en Germanicus.

Veranderende vraag

“Aanvankelijk bestond er in Coevorden veel vraag naar kunstgras”, zo stelde sportwethouder Joop Brink. “Maar die vraag veranderde langzaam, onder meer vanwege de hoge kosten. Maar ook door goede alternatieven, de voorkeur voor natuurgras en het feit dat kunstgras niet duurzaam is.” Eén van die alternatieven is de aanleg van hybride velden, renovatie en een verbetering van de bovenste laag met gravel. “De totale investering bedraagt twee miljoen euro, waarvan 1,6 miljoen euro voor de rekening van de gemeente is.” De resterende vier ton betaalt het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport middels de BOSA-subsidieregeling.

Jaarlijks geld beschikbaar

Volgens planning moet het eerste deel van het veldonderhoud in Coevorden eind juli afgerond zijn. Het tweede deel zal plaatsvinden in 2021, waarmee de gemeente in totaal liefst 27 sportvelden aanpakt. Hiervoor is een budget van in totaal vier miljoen euro beschikbaar. In 2018 besloot de gemeenteraad van Coevorden al om jaarlijks, vijf jaar lang, geld te reserveren voor het de verbetering van de kwaliteit van sportcomplexen in de gemeente.


NOC*NSF 13 apr. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: