Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Groot onderhoud sportvelden: nu alvast doen?

NOC*NSF01 apr. 2020

Met de stilliggende competities en de gesloten sportcomplexen lijkt het een overweging waard om nu alvast het groot onderhoud aan de velden te doen. Want dan kan er wellicht in de zomer op gespeeld worden, wanneer normaal gesproken die werkzaamheden ingepland worden.

Heeft jouw club sportvelden in eigen beheer? Of is de gemeente daarvoor verantwoordelijk? Volgens BSNC is het een goed idee om nu, waar er niet gesport wordt op de velden, de renovatie uit te voeren. “Zo kunnen de clubs samen met de gemeenten op tijd klaar zijn om straks het nieuwe seizoen in te gaan.”

Groot onderhoud naar voren halen

Clubs laten hun velden in de zomermaanden renoveren, zodra de competities stil liggen. In de maanden maart t/m mei komen deze renovaties via aanbestedingen al op de markt. BSNC-voorzitter Edward van der Geest: “Door de corona-crisis ligt de sport nu stil. En het is de vraag voor hoe lang nog. Door werk naar voren te halen voorkomen clubs en gemeenten dat de renovatie van velden straks gaat knellen. Dat risico ontstaat namelijk als de competities gaan opschuiven. Bovendien houdt het de bedrijven overeind die het onderhoud moeten doen.”

Sport ligt nu stil

Afhankelijk van hoe het allemaal verder gaat is het dus wellicht best goed om nu het groot onderhoud te laten doen. Zo kunnen de velden in elk geval zeker benut worden, zodra dat weer toegestaan is. En mocht dan een deel van de competitie nog in de zomer doorlopen, dan komt het onderhoud niet in het gedrang. Dit geldt zowel voor natuur- als voor kunstgrasvelden.

Uitstel kan tot problemen leiden

Volgens BSNC is het in elk geval een risico, als de sport weer op gang komt en het onderhoud nog niet gedaan is. Hun advies is om nu slim te plannen om zo problemen na de zomer te voorkomen. Overweeg binnen je bestuur wat jouw club kan doen of spreek er iemand binnen jouw gemeente eens op aan.

Een sportveld leeg erbij zien liggen is voor velen geen mooi gezicht, dan kun je er misschien beter zinvol groot onderhoud aan laten doen!


NOC*NSF 01 apr. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: