Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Helft borgstellingen van Stichting Waarborgfonds Sport in 2022 naar padel

NOC*NSF10 mei 2023

Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) heeft in 2022 184 borgstellingen verstrekt. Dat is een record sinds de oprichting van de stichting in 1980. Meer dan de helft van de borgstellingen ging naar padel. 

SWS verstrekt borgstellingen aan banken zodat sportorganisaties een lening kunnen afsluiten voor de aanleg, bouw, renovatie of aankoop van een accommodatie. SWS is een onafhankelijke stichting die in 1980 is opgericht op initiatief van het Ministerie van VWS, NOC*NSF en De Lotto. Het belangrijkste doel van SWS is het stimuleren van bezit van kwalitatief goede accommodaties door sportorganisaties. Sinds de oprichting heeft SWS meer dan 2900 sportorganisaties geholpen om investeren in de eigen accommodatie mogelijk te maken.

Padel

Tennisverenigingen waren vorig jaar de grootste ‘klant’ bij SWS. Van de 184 borgstellingen werd meer dan de helft toegekend aan tennisclubs. De meeste clubs hebben geïnvesteerd in de aanleg van padelbanen. Padel is enorm populair en groeit razendsnel. Inmiddels hebben al meer dan 300 tennisclubs een of meer padelbanen. De KNLTB verwacht dat dat er in 2025 al meer dan 500 zijn.

Naast padel zijn er ook relatief veel clubs die de borgstelling gebruikt hebben om te investeren in duurzaamheid. In combinatie met de BOSA-subsidie investeren veel sportclubs in bijvoorbeeld LED-verlichting of zonnepanelen.

SWS heeft momenteel ruim 1200 borgstellingen uitstaan bij banken. Die zijn goed voor ruim 76 miljoen euro. Vorig jaar is de stichting daar niet op aangesproken. Dat betekent dat de clubs allemaal aan hun betalingsverplichtingen richting de banken hebben kunnen voldoen. Het is belangrijk dat dit zo blijft. Dan blijft het kapitaal van SWS, momenteel zo’n 30 miljoen euro, intact en beschikbaar voor andere sportclubs. Daarom toetst de stichting elke aanvraag goed.

Klik hier voor meer informatie over Stichting Waarborgfonds Sport en voorbeelden van projecten waar de stichting borg voor heeft gestaan. 


NOC*NSF 10 mei 2023

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: