Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Vereenvoudiging borgstelling Waarborgfonds Sport

NOC*NSF28 jan. 2019

Belangrijk nieuws voor sportverenigingen, die van plan zijn een lening af te sluiten via de Stichting Waarborgfonds Sport (SWS): sinds 1 januari 2019 zijn de toekenningsvoorwaarden en aanvraagprocedure gewijzigd: bij leningen tot en met 75.000 euro is geen gemeentegarantie meer nodig.

Onder de nieuwe voorwaarden kan SWS bancaire leningen tot en met 75.000 euro nu volledig borgen. In dat geval is dus geen aanvullende gemeentegarantie nodig. Dick Zeegers, directeur SWS, is blij met deze vereenvoudiging. "Het scheelt sportorganisaties heel veel tijd en rompslomp, als zij bij  kleinere bedragen tot 75.000 euro niet meer het hele gemeentelijke borgstellingstraject hoeven te doorlopen. Die reacties horen we ook in het land, zowel vanuit de sport als vanuit de gemeenten, waar we mee samenwerken. Iedereen reageert positief op ons besluit om tot dit bedrag voor 100% te borgen."

Praktijkvoorbeeld

Wat betekent dit in de praktijk? Stel, Tennisvereniging X leent 40.000 euro voor een investering in nieuwe banen: SWS kan deze lening volledig borgen. Een aanvullende gemeentegarantie is niet nodig. Stel, hockey

vereniging Y leent 100.000 euro voor een investering in een nieuw clubhuis:  SWS kan deze lening voor maximaal 50%, dus 50.000 euro, borgen. De betreffende gemeente zal om een aanvullende garantie van eveneens 50.000 euro worden gevraagd. SWS kan deze financiering dus niet voor 75.000 euro borgen en aangezien het leningbedrag hoger is dan 75.000 euro dient ook de gemeente een borgstelling te verlenen.

Een derde van de aanvragen

Zeegers denkt dat het aantal aanvragen, dat door de aanpassing van de toekenningsvoorwaarden profiteert van een eenvoudigere procedure, ongeveer voor één derde van de verenigingen van toepassing zal zijn. "We hopen op deze wijze het traject voor deze clubs te kunnen verlichten."

Om een borgstelling aan te vragen kan gebruik worden gemaakt van het aanvraagformulier van SWS.


NOC*NSF 28 jan. 2019

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: