Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

BOSA-regeling waarschijnlijk ook in 2024

NOC*NSF17 mei 2023

De subsidieregeling stimulering Bouw en Onderhoud Sportaccommodaties (BOSA) loopt tot en met eind dit jaar. Waarschijnlijk wordt de regeling in 2024 voortgezet.

Dit meldt Stichting Waarborgfonds Sport. De stichting verwacht in de zomer een definitieve beslissing.

SWS vraagt zich wel af hoe hoog het budget wordt. Zeker omdat de prijzen voor materiaal en personeel het laatste jaar flink zijn gestegen, maar het totale budget voor de BOSA-regeling de afgelopen jaren is gedaald. In 2020 zat er 87 miljoen in de subsidiepot, dit jaar nog maar 75,5 miljoen euro.

Over de BOSA-regeling

Voor bouw- en onderhoudskosten van sportaccommodaties en de aanschaf van sportmaterialen kunnen verenigingen twintig procent subsidie krijgen. Activiteiten gericht op energiebesparing, toegankelijkheid, circulariteit en klimaatadaptatie, en maatregelen in het kader van de veiligheidsbeleving van de sportaccommodatie komen in aanmerking voor tien procent extra subsidie, dus dertig procent in totaal.

De subsidie kan worden aangevraagd voorafgaand aan de activiteiten óf tot 12 maanden nadat de activiteiten zijn afgerond en betaald. Het minimale subsidiebedrag is 2500 euro. Per kalenderjaar geldt een maximum van 2,5 miljoen euro subsidie per aanvrager.

Lees hier meer over de BOSA-regeling.


NOC*NSF 17 mei 2023

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: