Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

BOSA-regeling 2019: nog 18 miljoen aan subsidie beschikbaar

NOC*NSF22 nov. 2019

De Subsidieregeling ‘Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties’ die dit jaar van start ging, is voor 2019 nog niet uitgeput. Voor de subsidie, goed voor 20 procent van investeringen voor het in stand houden en ontwikkelen van sportaccommodaties, was in het eerste jaar een totaalbedrag beschikbaar van 80 miljoen euro. Daarvan is  nog 16 miljoen euro over.

Onder de nieuwe subsidieregeling, die volgde op afschaffing van de mogelijkheid voor sportstichtingen en -verenigingen om de BTW (veelal 21%) af te trekken, geldt een minimaal te ontvangen subsidiebedrag van 5.000 euro. Bij een subsidiepercentage van 20 procent van de totale investering houdt dat voor sportverenigingen in dat er minimaal 25.000 euro in de accommodatie moet worden geïnvesteerd om voor de regeling in aanmerking te komen.

Bij elkaar optellen
Daarbij is wel belangrijk om te weten dat verschillende investeringen bij elkaar opgeteld kunnen worden en dat ook materialen in de meeste gevallen onder de regeling vallen. Lees hier meer over de subsidieregeling.

Extra subsidie voor duurzame oplossingen
Ook is nog eens 15% (extra) subsidie mogelijk voor investeringen in energiebesparing/duurzame energieopwekking én voor investeringen in het toegankelijk maken van sportaccommodaties voor mensen met een beperking. Van alle aanvragen in 2019, goed voor in totaal 62 miljoen euro, is bij zo’n één miljoen euro om aanvullende informatie gevraagd bij de aanvragers.

Verenigingen die binnenkort aanzienlijke werkzaamheden willen gaan verrichten en al weten dat zij gebruik willen maken van de BOSA-regeling, kunnen dus nog steeds een aanvraag indienen. Dat kan via de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen.


NOC*NSF 22 nov. 2019

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: