Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Gratis VOG voor sportverenigingen

Door Sportbedrijf Lelystad

Onderzoek heeft aangetoond dat het vragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan vrijwilligers bijdraagt aan de veiligheid binnen een vrijwilligersorganisatie. Met zo’n verklaring toont de vrijwilliger aan dat hij in het verleden niet iets heeft gedaan dat het vrijwilligerswerk in de weg staat. Met het aanvragen van VOG’s maakt u het onderwerp grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar. U laat zien dat u werk maakt van veilig vrijwilligerswerk. Dit is een stap richting een veilig klimaat binnen uw organisatie.

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kan gratis voor vrijwilligers worden aangevraagd door verenigingen. Sportbedrijf Lelystad ondersteunt u eventueel bij de uitvoering hiervan. Ook kunt u ondersteuning krijgen op de aanpassingen die moeten worden gedaan in het vrijwilligersbeleid ten aanzien van onder andere het gedragsprotocol. Tot slot wordt er een EH1 herkenningssysteem* (dit is de DigiD voor organisaties) voor uw vereniging aangevraagd.   

* De vereniging betaalt voor een EH1 herkenningssysteem € 30,00 voor 5 jaar aan een leverancier zoals bijvoorbeeld KPN.

Aanvragen

Sportverenigingen kunnen een gratis aanvraag voor een VOG doen bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Je vult hier eerst een screening in. Indien de screening van de sportvereniging is goedgekeurd, kan een E-herkenningssysteem worden aangevraagd. Met dat systeem kunnen gratis VOG's voor vrijwilligers worden aangevraagd.

Ondersteuning

Indien u ondersteuning nodig heeft bij het aanvragen van de gratis VOG's voor uw sportvereniging, kunt u contact opnemen met de verenigingsondersteuner van Sportbedrijf Lelystad.

Gerelateerd

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: