Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Centrum Veilige Sport Nederland

Door Sportbedrijf Lelystad

Sporten in een veilige omgeving zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn. Grensoverschrijdend gedrag, dat kan echt niet. Daarom werken we aan preventie en als het misgaat is er het meldpunt Centrum Veilige Sport Nederland. Dit meldpunt is er voor u bij vragen, twijfels of meldingen. 

De medewerkers van Centrum Veilige Sport Nederland luisteren naar u, denken mee en begeleiden u om tot de beste oplossing te komen. Iedereen mag contact met het Centrum opnemen, zowel sporters, trainers, bestuurders als vertrouwenscontactpersonen, maar ook bezorgde ouders en professionals. Iemand uit de poule van vertrouwenspersonen begeleidt u bij incidenten. Zowel slachtoffers als beschuldigden kunnen hier terecht. Dit allemaal vanuit de sterke wens om recht te doen aan iedereen die betrokken is bij een incident. 

Meldpunt, kenniscentrum en toezichthouder

Het Centrum Veilige Sport Nederland is één van de meldpunten in de sport naast het bestuur van de vereniging en de eigen sportbond. Het is een kenniscentrum voor sportverenigingen en bonden. Er wordt beleid gemaakt, advies en voorlichting gegeven met daarbij het accent op preventie en er wordt handelend opgetreden bij incidenten. En boven alles wordt er toezicht gehouden op een krachtige opvolging van schendingen door de landelijke administratie in het Case Management Systeem voor de sport.

Alle vertrouwenspersonen, casemanagers en de coördinator van het centrum zijn gediplomeerd vertrouwenspersoon. Ze volgen opleidingen en doen aan intervisie om professioneel met hun vak bij te blijven. Het Centrum Veilige Sport is lid van de landelijke branchevereniging voor vertrouwenspersonen.

Gerelateerd

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: