Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Personeel & vrijwilligers

Door Sport in Deventer

Een club kan niet bestaan zonder de inzet van mensen. Of het nu gaat om betaald personeel of vrijwilligers, verantwoordelijkheden en taken moeten helder zijn en contracten en aansprakelijkheden correct geregeld. Die zaken kunnen ingewikkeld zijn. Bruikbare informatie en adequate voorlichting komen dan goed van pas.

Soms is het van groot belang duidelijk onderscheid te maken tussen betaald personeel en vrijwilligers. Wanneer sprake is van betaald personeel, gelden zowel voor de belastingdienst als voor de wet heel andere regels dan wanneer iemand de taken uitvoert als vrijwilliger. Bovendien dient de sportclub naar al zijn mensen de richtlijnen van zogenoemd ‘goed werkgeverschap’ in acht te nemen. Een vereniging als Werkgevers in de Sport (WOS) of Netwerk in de Sport kan bijstaan met raad en daad, maar ook op deze site is veel informatie beschikbaar. Zorg met de juiste kennis dat de zaken voor de mensen op jouw club goed geregeld zijn.

In Deventer is Deventer Doet er voor alle vrijwilligers en hun organisaties. Zij zijn er voor informatie en advies, hulp bij het zoeken van passend vrijwilligerswerk of ondersteuning bij het werken met vrijwilligers. Deventer Doet is gespecialiseerd in de wereld van vrijwilligers, en biedt ondersteuning bij het opzetten van een vrijwilligersbeleid en werving / behoud van vrijwilligers.

Sportbedrijf Deventer ondersteunt sportverenigingen in de gemeente Deventer bij de werving van vrijwilligers. Bij diverse verengingen, zoals Koninklijke UD, Deventer Hockey Vereniging, FC RDC en Deventer IJsclub zijn succesvolle acties gehouden met als resultaat vele nieuwe actieve vrijwilligers bij de sportclubs. Daarnaast worden bij volleybalvereniging Avior en de Deventer Hockey Vereniging een professional ingezet in de vorm van de clubkadercoach. Vanuit het sportakkoord kunnen verenigingen een aanvraag doen in het kader van professionalisering van de sportvereniging

 

Binnen dit thema


Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: