Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Clubkadercoach

Door Sport in Deventer

Plezier en ontwikkeling zijn de belangrijkste factoren om te gaan sporten en om te blijven sporten. Dat trainers en coaches daarbij de doorslaggevende succesfactor zijn is inmiddels bekend. Een groep jeugdsporters trainen en coachen is nog niet zo gemakkelijk. Hoe krijg je iedere sporter actief en betrokken? Hoe zorg je ervoor dat het sporten bij een sportclub ook een bijdrage levert aan de sociale en persoonlijke ontwikkeling? En aan een gevoel van ‘erbij horen’?

De clubkadercoach
Steeds meer gemeenten en sportbonden onderkennen de enorme waarde van sportverenigingen met een positieve sportcultuur: sociaal veilig, inclusief en pedagogisch sterk. Dat vraagt om trainers en coaches die niet alleen sportinhoudelijk verstand van zaken hebben, maar juist ook in pedagogisch-didactisch opzicht bekwaam zijn. Tegelijkertijd zien ook steeds meer verenigingen het belang van het structureel opleiden en begeleiden van hun trainers en coaches. Maar waar begin je? Hoe werkt dat precies? En hoe zorg je dat het opleiden en begeleiden van trainers op de club een normaal verschijnsel wordt? Daar kan de clubkadercoach bij helpen.

De clubkadercoach bij sportverenigingen in de gemeente Deventer
In de gemeente Deventer zijn er een aantal sportverenigingen die de clubkadercoach als professional in dienst hebben. Dit zijn volleybalvereniging Avior en de Deventer Hockey Vereniging. Het is voor deze verenigingen een meerwaarde gebleken om een professional in dienst te nemen om de volgende redenen:

  • Meer aandacht voor zowel sporters als trainers- en coaches voor de niet-selectieteams;
  • Kwaliteit van trainingen gaat omhoog, met name op pedagogisch gebied;
  • Door kwalitatief betere trainingen en meer aandacht blijven jeugdleden langer lid van de vereniging;
  • Ondersteuning van kader in commissies, zoals de jeugd- en technische commissie;
  • Meer tijd om maatschappelijke projecten op te zetten voor specifieke doelgroepen.

Ondersteuning en contact
Wilt u meer informatie over de clubkadercoach en eventueel bij uw vereniging aan de slag met iemand in deze functie? Neem contact op met de verenigingsondersteuners van Sportbedrijf Deventer. Klik hier voor de contactinformatie.

Gerelateerd

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: