Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Hoe inclusief is jouw sportclub? Doe de inclusiecheck!

NOC*NSF22 sep. 2021

Ruim 700.000 Nederlanders voelen zich nog niet welkom in de sport , maar helaas zijn sportaanbieders zich hier vaak niet van bewust. Dat is jammer, want sportclubs kunnen júist die drempels wegnemen om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier kan sporten en bewegen. De alliantie Sporten en Bewegen voor Iedereen vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk Nederlanders het plezier van sporten kunnen ervaren. Daarom dagen zij jou en jouw sportclub uit om te kijken naar de kansen die jij kunt aangrijpen om nog meer mensen welkom te heten bij jouw club.

In hoeverre is jouw sportclub al inclusief? Is het bestuur van jouw club divers en representatief? Is de accommodatie voor iedereen toegankelijk en sluit jullie aanbod aan op de wensen en behoeften van sporters uit de omgeving? Op weeswelkomindesport.nl kan jouw sportclub een inclusiecheck invullen om te zien hoe inclusief je (al) bent. Op basis van de ingevulde antwoorden krijg je een advies over welke stappen je nog kunt zetten en hoe je nog verder kunt bijdragen om sporten en bewegen voor iedereen in Nederland mogelijk te maken.

Op naar een inclusieve sportomgeving

Wil je nog meer informatie om erachter te komen wat jouw sportclub kan betekenen voor een inclusieve sportomgeving? Kijk dan eens op deze pagina.

Ook kan je via lokale sportakkoorden gebruik maken van verschillende services, die sportclubs op weg helpen naar inclusief sporten. Denk aan trainingen, inspiratiesessies en begeleiding. Klik hier voor meer informatie.

Over Welkom in de sport

‘Welkom in de sport’ is een initiatief van de alliantie Sporten en bewegen voor Iedereen in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De alliantie Sporten en bewegen voor iedereen zet zich in om het werkveld bewust te maken van de mogelijkheden en belemmeringen, die er vanwege iemands leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie zijn om te gaan sporten en bewegen.


NOC*NSF 22 sep. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: