Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Amsterdam organiseert gratis inspiratiesessies over aangepast sporten en bewegen

NOC*NSF01 jun. 2023

De gemeente Amsterdam en het Amsterdam Institute of Sport Science (AISS) organiseren de komende maanden vier inspiratiesessies voor clubbestuurders, trainers en sporters die aangepast sporten en bewegen willen gaan aanbieden op hun vereniging of dat al doen. Amsterdam wil zo de kennis op het gebied van sporten en bewegen voor mensen met een fysieke beperking vergroten.

Aan de orde komen onder andere hoe clubs en andere sportaanbieders komen tot een inclusief sportaanbod, de ervaringen van sporters en financiële vraagstukken. Elke workshop heeft ook een praktijkgedeelte om samen met de doelgroep te ervaren hoe het is om een aangepaste sport uit te proberen.

Data, locaties en programma’s

Donderdag 8 juni 2023, 17:00 – 19:30 uur

Friendship Sports Center Amsterdam Noord
Frame Running

Frame Running, (hard)lopen met loopfiets met een borststeun en drie wielen, is een snelgroeiende sport. Al meer dan 50 (atletiek)clubs in Nederland bieden Frame Running aan. Onderzoeker en fysiotherapeut bij het VUmc en projectleider Frame Running Nederland Petra van Schie vertelt over de snelle groei van de sport en verenigingen vertellen hoe ze met Frame Running zijn gestart en wat hun ervaringen zijn.

Donderdag 21 september 2023, 17:00 – 19:30 uur

Amsterdam Zuid (exacte locatie volgt)
Financiën/parahockey

Team Sportservice Amsterdam legt uit welke subsidiemogelijkheden er zijn op het gebied van het aangepast sporten en een aanvraag kan worden ingediend. Enkele hockeyverenigingen delen hun ervaringen. In het praktijkgedeelte komen trainingsvormen uit het parahockey aan bod. 

Oktober 2023

Amsterdam West (exacte datum, tijdstip en locatie volgen)
Onderzoeksproject Sport Enables Disabled Youth-project/judo

Het lectoraat Kracht van Sport & Bewegen van de Hogeschool InHolland presenteert de resultaten Sport Enables Disabled Youth-project. Onderzoekers delen waar verenigingen op kunnen letten om tot inclusief sportaanbod te komen. In het praktijkgedeelte gaan deelnemers de judomat op om aangepaste judovormen die breed inzetbaar zijn in verschillende sporten te leren kennen.

November 2023

Amsterdam Oost (exacte datum, tijdstip en locatie volgen)
Toegankelijkheid/ Crossfit

Deze sessie gaat over het toegankelijk maken van de sportvereniging. Dit gaat niet alleen om de fysieke toegankelijkheid van de accommodatie, maar ook over sociale en financiële toegankelijkheid.
Het Centrum voor Cliëntervaringen geeft tips. In het praktijkgedeelte staat crossfit centraal. Deelnemers kunnen zelf ervaren hoe het is om fysieke drempels te overwinnen om te kunnen sporten.

Kijk op de website van AISS voor meer informatie. 

Deelname is gratis. Inschrijven kan hier


NOC*NSF 01 jun. 2023

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: