Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Download tipkaarten voor aangepast sporten en bewegen

NOC*NSF27 aug. 2021

Voor mensen met een beperking is sporten en bewegen niet vanzelfsprekend en blijft de sportdeelname vaak achter. En dat terwijl sporten en bewegen toegankelijk zou moeten zijn voor iedereen, met voldoende mogelijkheden in de directe woonomgeving. Daarom zijn drie tipkaarten ontwikkeld, die sportbegeleiders ondersteunen bij het bevorderen van inclusie. Zodat iedereen kan meedoen aan sport- en beweegactiviteiten.

In samenwerking met het Kenniscentrum Sport en Bewegen zijn drie tipkaarten ontwikkeld. Tipkaart ‘inclusiespectrum’ worden verschillende manieren beschreven hoe mensen met en zonder beperking in een groep kunnen deelnemen aan sport- en beweegactiviteiten. Door aangepaste activiteiten aan te bieden kan iedereen meedoen naar zijn of haar eigen behoefte en mogelijkheden.

In de tipkaart ‘aanpassingen materiaal’ staat op welke verschillende manieren het materiaal en apparatuur aangepast kunnen worden. Door deze oplossing op maat kunnen mensen met een beperking deelnemen aan activiteiten of hun prestaties verder verbeteren.

Tipkaart TREE-model is een praktisch hulpmiddel dat sportbegeleiders kunnen gebruiken bij het aanpassen en wijzigen van bepaalde onderdelen van een activiteit zodat iedereen hieraan kan meedoen.

Vind jij het belangrijk dat iedereen mét plezier mee kan sporten en bewegen? Download dan via deze link de drie tipkaarten.


NOC*NSF 27 aug. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: