Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

De maand van het G-voetbal: het Oranjefestival van de KNVB roept clubs op om mee te doen

NOC*NSF04 mei 2022

De KNVB, ING en Fonds Gehandicaptensport organiseren van 21 mei tot en met 21 juni de maand van het G-voetbal. Organiseer je als voetbalvereniging met G-voetbal in deze maand een G-voetbal Oranjefestival, dan bezorg je nieuwe leden een warm welkom en bestaande leden een onvergetelijke dag.

Dat corona in de afgelopen twee seizoenen het verenigingsleven plaagde, is geen geheim. Ook het ledenaantal van spelers en speelsters in G-teams is in deze tijd teruggelopen. Hierdoor is het voor verenigingen geregeld een uitdaging om een G-elftal te kunnen behouden.

Tijd dus om deze tak van voetbal in het zonnetje te zetten in de vorm van een G-voetbal Oranjefestival: een activiteit vol met 'Oranje'-voetbalplezier bij de eigen vereniging waarin alle aanwezige G-voetballers zelf gaan ‘Voetballen als Oranje’. Sterker nog, met supertoffe hesjes waar achterop bekende voetbalnamen als Frenkie, Lieke en Memphis staan, zijn zij voor even een echte voetballer in Oranje.

Wat je als club kan verwachten van het G-voetbal Oranjefestival?

Het organiseren van een G-voetbal Oranjefestival heb je als club zo gedaan. Je krijgt namelijk op de volgende vlakken ondersteuning:

  • Een bijdrage van 200 euro om het Oranjefestival G-voetbal te organiseren 
  • Een uitgebreide handleiding voor de uitvoering van het G-voetbal Oranjefestival 
  • Poster en flyer met clublogo (voor het werven van deelnemers)
  • Ondersteuning in communicatie (met o.a. een lokaal persbericht)
  • Mogelijkheid tot inschrijven deelnemers via activiteit in landelijk overzicht
  • Maak als vereniging kans op een ballenset voor het G-voetbalteam

Aanmelden of meer weten?

Je kan je G-voetbal Oranjefestival direct aanmelden via www.knvb.nl/oranjefestival. Wil je meer informatie of in contact komen met een G-voetbalmedewerker, kijk dan de speciale actiepagina.

Dit artikel verscheen eerder op KNVB Assist.


NOC*NSF 04 mei 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: