Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Koningsspelen in Deventer biedt kinderen en sportverenigingen kansen

NOC*NSF17 mei 2021

Corona zorgde overal in het land voor alternatieve vormen van de viering van de Koningsspelen. Zo ook in Deventer. Om toch de samenwerking met de sportverenigingen in de gemeente te laten plaatsvinden bood Sportbedrijf Deventer vouchers aan. Daarmee kunnen de kinderen nu de clubs leren kennen.

Eén van de mooiste en sportiefste dagen van het jaar; zo mag je de Koningsspelen wel omschrijven. Meer dan 3500 kinderen die op verschillende locaties sportclinics krijgen van ongeveer 41 sportverenigingen. Dit is een heel beknopte omschrijving van de Koningsspelen in een niet-coronajaar.  Door alle geldende coronamaatregelen zijn de Koningsspelen 2021 op de basisscholen zelf georganiseerd. Dit jaar dus geen toffe clinics en een groot sportevenement, maar een niet minder leuk materiaalpakket voor op het schoolplein en daarbij behorende leskaarten.

Activatiecampagne

Door deze opzet van de Koningsspelen mistte Sportbedrijf Deventer wel de samenwerking met sportverenigingen, die in de voorgaande jaren zo waardevol en als positief ervaren werd. Om kinderen toch kennis te laten maken met sportverenigingen is een activatiecampagne gestart op het online platform sportindeventer.nl.

Elke leerling op een basisschool in de gemeente Deventer heeft een voucher met een code meegekregen om sportaanbod te kunnen boeken op www.sportindeventer.nl in de periode van 23 april t/m juli 2021 bij een sportvereniging of andere sportaanbieder.

Platform

Het proces dat de eerste keer moet worden doorlopen is vrij intensief. Wanneer bij een sportvereniging geen sportaanbod op het platform staat, dan is het niet interessant voor kinderen en ouders. Andersom als er geen kinderen en ouders op het platform komen, is het niet interessant voor een sportvereniging om er sportaanbod op te plaatsen. Uiteindelijk hebben zich 15 sportverenigingen gemeld met sportaanbod waarbij kinderen kennis kunnen maken met verschillende sporten. En niet zonder succes!

Tot de zomervakantie

Inmiddels hebben meer dan 120 kinderen zich bij een sportvereniging ingeschreven voor een proefles. Grote uitschieters zijn Reddingsbrigade Deventer met 23 deelnemers (6 nieuwe leden), korfbalvereniging Devinco met 17 deelnemers (7 nieuwe leden) en roei- en zeilvereniging Daventria met 14 deelnemers. Tot aan de zomervakantie blijft de activatie doorgaan. Niet alleen schrijven nog steeds nieuwe deelnemers is, maar ook komen er elke week nog nieuwe sportverenigingen met sportaanbod erbij.

Het spreekwoord ‘eerst zien, dan geloven’ blijkt ook voor het platform sportindeventer.nl te werken. Dankzij de Koningsspelen-activatie gaan verenigingen met andere ogen naar hun sportaanbod kijken. Zo biedt SV Helios op het platform binnenkort haar bootcamptrainingen aan en gaat TC Schapekolk haar zomerabonnementen aan de man brengen. Deze meer flexibele vormen van lidmaatschap zijn mogelijk dankzij de betaalmodule in het platform.

Kijk voor alle informatie over de activaties op sportindeventer.nl op:


NOC*NSF 17 mei 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: