Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Ruim 77.000 kinderen in 2022 lid van club dankzij Jeugdfonds Sport en Cultuur

NOC*NSF03 mei 2023

66.400 kinderen zijn in 2022 lid geworden van een sportclub dankzij het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Nog eens 10.900 kinderen werden lid van een cultuurvereniging. Met name na de zomervakantie merkte het fonds een stijging in het aantal aanvragen. Dat blijkt uit het jaaroverzicht dat het Jeugdfonds heeft gepubliceerd. De stijging komt volgens de organisatie door de stijgende energiekosten en inflatie, waardoor steeds meer gezinnen moeite hebben met rondkomen.

Naast de ruim 77.000 lidmaatschappen maakten 26.000 kinderen gebruik van waardebonnen waarmee sportattributen of spullen voor muziekles konden worden aangeschaft of gehuurd. Kinderen wisten via het Jeugdfonds het vaakst de weg naar een voetbalclub te vinden, gevolgd door zwemles, kickboksen, dansles en muziekles.  

Inmiddels zijn er ruim 10.000 mensen intermediair voor het Jeugdfonds. Dat zijn bijvoorbeeld leraren, buurtsportcoaches, schuldhulpverleners of medewerkers van sociale wijkteams. Zij kunnen voor een kind, na overleg met de ouders, een aanvraag indienen voor een bijdrage in de contributie vanuit het Jeugdfonds. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, betaalt het fonds de contributie aan de sport- of cultuurclub.

Petra Bosman nieuwe directeur

Sinds 1 april is Petra Bosman de nieuwe directeur van het Jeugdfonds. Zij had eerder de leiding over het Politiedienstencentrum, dat de bedrijfsvoering verzorgt voor de politie in heel Nederland.

 


NOC*NSF 03 mei 2023

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: