Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Twintig procent meer aanvragen bij Jeugdfonds Sport en Cultuur

NOC*NSF27 dec 2022

De aanvragen bij Jeugdfonds Sport en Cultuur zijn met twintig procent gestegen. Door de inflatie en de stijgende energieprijzen komen meer gezinnen in financiële problemen en dat merkt ook het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Steeds meer ouders hebben te weinig geld om het lidmaatschap van een sportvereniging of sportartikelen te betalen.

Het Jeugdfonds kan in dat geval helpen door (een deel van) de sportkosten te betalen. Onlangs kreeg het Jeugdfonds een extra bijdrage van 500.000 euro van de Nationale Postcodeloterij. Ook Leergeld Nederland, dat helpt met het bekostigen van schoolspullen, kreeg een extra bijdrage van een half miljoen euro. Hiermee kunnen beide organisaties aan de stijgende vraag blijven voldoen.

“De toename in het aantal aanvragen is bij ons al een jaar gaande, maar heeft sinds halverwege het jaar echt een sterk stijgende lijn laten zien. Het aantal aanvragen is ten opzichte van vorig jaar verdriedubbeld. Tot voor kort konden de mensen met een betaalde baan het allemaal net zelf redden. Nu lukt dat niet meer door de stijgende kosten. Deze doelgroep is vaak niet op de hoogte van de mogelijkheden en kent de hulporganisaties vaak niet”, zegt Barbara Bakker, coördinator van Leergeld Haarlem/Zandvoort op de site van het Jeugdfonds

Om meer bekendheid te geven aan het werk van Jeugdfonds Sport en Cultuur, heeft het fonds een speciale toolkit ontwikkeld voor verenigingen. Deze bestaat onder andere uit flyers, teksten voor op je website en in de nieuwsbrief en social media-posts. Hiermee breng je ouders op de hoogte van de mogelijkheden van het Jeugdfonds. De toolkit voor verenigingen is hier te downloaden. 

Foto: Jeugdfonds Sport en Cultuur


NOC*NSF 27 dec 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: