Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Communicatiepakket voor sportclubs

NOC*NSF14 aug. 2020

Het is een bijzondere periode voor sportclubs en sportverenigingen: sportdeelname in Nederland is gedaald en meer dan ooit is het belangrijk om Nederlanders te activeren en te motiveren om in beweging te komen. Om clubs te ondersteunen bij het werven en behouden van leden is er nu een communicatiepakket beschikbaar. Download het pakket en ga aan de slag!

Om jouw sportvereniging te inspireren om de komende tijd en het nieuwe sportseizoen actief aan de slag te gaan met het binden van nieuwe sporters én het binden van sporters waarmee jouw club al contact heeft gehad, is dit pakket samengesteld.

Inhoud communicatiepakket

In dit communicatiepakket vind je verschillende mappen met daarin stappenplannen, tips, voorbeelden en praktische communicatiemiddelen die jouw sportvereniging kan inzetten om sporters te werven en te behouden. Het communicatiepakket is opgebouwd uit drie categorieën:

  • Het werven van nieuwe sporters: waarmee we je helpen nieuwe doelgroepen aan te spreken; 
  • Het binden van nieuwe sporters: waarmee we je helpen nieuwe sporters te activeren om vaker terug te komen of om zelfs lid te worden; 
  • Het behouden van sporters: waarmee we je helpen om (zowel nieuwe als oude) sporters actief te binden aan jouw sportvereniging. 

Inclusief sporten

Voor de een is sporten een logischere activiteit dan voor een ander. NOC*NSF streeft naar inclusieve sport waar Nederlanders geen drempels meer ervaren een sport op te pakken of lid te worden van een vereniging. In dit communicatiepakket wordt uit dat oogpunt rekening gehouden met alle doelgroepen om ook jouw vereniging te inspireren om actief aan de slag te gaan met inclusie in de sport. Indien je meer hulp nodig hebt of vragen hebt over een bepaald onderwerp, kan je het document ‘Contactpersonen’ raadplegen. Hier vind je een overzicht van organisaties en instanties bij wie je terecht kan.

Het pakket is hier te downloaden. Veel succes en plezier gewenst!


NOC*NSF 14 aug. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: