Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Waterpolovereniging Polar Bears ziet kansen in lokaal Sportakkoord

NOC*NSF08 jan. 2020

Wat levert meedoen aan het lokale Sportakkoord jou als club op? Dat hangt natuurlijk af van de ambities, die jouw club heeft. Maar het is natuurlijk altijd goed, om mee te denken en te beslissen over het sportbeleid binnen jouw gemeente. Jouw club wordt zo onderdeel van een vast sportnetwerk binnen de gemeente. En dat biedt kansen, maar ook een bepaalde toekomstbestendigheid voor je club. Je krijgt mogelijkheden om te investeren in de ontwikkeling van je club, die je anders niet zou hebben.

Een club die daar ook duidelijk haar kansen in zag, is de Waterpolovereniging Polar Bears uit Ede. Voorzitter Angelique Jonker is trots dat in haar gemeente begin november het lokale Sportakkoord getekend werd en hun club daar deel van uitmaakt. "Wij vinden het belangrijk dat we erbij zijn. In de afgelopen vier maanden hebben we onze bijdrage geleverd aan de inhoud van het Sportakkoord. Nu moet het natuurlijk wel ook allemaal nog uitgevoerd worden. Er hebben veel partijen geparticipeerd hier in Ede, niet alleen verenigingen, maar ook individuen en bedrijven, zoals sportscholen. Het was een leerzaam proces. Want dat wat wij als vraagstuk binnen onze club hebben, dat hebben wij natuurlijk niet alleen. En om dan om tafel te zitten met andere clubs, dat is dan heel zinvol. Een goed idee wat door één club bedacht wordt, kan dan door andere clubs mee opgepakt worden."

Mee blijven denken

Polar Bears zit met hun 400 leden aan de grenzen van hun groei, omdat het badwater niet meer leden toelaat. Jonker vindt daarmee echter niet, dat de club niet méér kan doen voor Ede. "Uiteraard zijn we er trots op een eredivisieclub te zijn. Maar we zijn er óók voor de ouderen, die zo lang mogelijk willen blijven sporten en bewegen. En door mee te denken in het Sportakkoord beslis je als club ook mee over de verdeling van de gelden. De gelden voor ondersteuning in dit kader komen erbij, dus meedoen levert extra op! En zo breed als het Sportakkoord is, kun je altijd een plek vinden om jouw idee erin te laten passen. En tenslotte: als iets dan een keertje niet lukt, dan is er toch ook geen man overboord?!"

Wil je meer weten over het sportakkoord? Bekijk dan de informatie op Voorclubs.


NOC*NSF 08 jan. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: