Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Sportconventie 2018: geef vorm aan de toekomst van sport

NOC*NSF10 apr. 2018

Hoe gaat het met de sport en vooral; wat het is voorland van de sport, waar gaat de sport in de toekomst naartoe? Die vragen staan centraal tijden de Sportconventie, op 14 mei op Papendal. Iedereen die op welke manier dan ook in de sport actief is en wil meepraten over de toekomst, is op die dag meer dan welkom. Dat kunnen vertegenwoordigers van bonden en gemeenten zijn, andere sportorganisaties, bedrijven, sporters, maar zeker ook vertegenwoordigers van verenigingen. Dus wil je erbij zijn, schrijf je dan direct in!

Tijdens de Conventie wordt in een plenair gedeelte, maar vooral in een groot aantal deelsessies en workshops, geïnspireerd, teruggeblikt op alles wat in de Nederlandse sport is bereikt en met name naar de toekomst gekeken. Een mooie toekomst gloort voor de sport, maar er liggen zeker enkele uitdagingen en prangende vragen op tafel.

Blik op de toekomst

Er zijn immers verschillende maatschappelijke ontwikkelingen gaande. Hoe zorgen we er bijvoorbeeld voor dat straks heel Nederland sport? En dus ook de doelgroepen met meer afstand tot de sport. En wat is de rol van boeiende ontwikkelingen zoals coaching apps, wearable technology, slimme schoenen of een nieuwe klapschaats? En wat is in de toekomst de betekenis van een lidmaatschap bij een sportclub? Kunnen we op het gebied van sportparticipatie én prestaties weer die felbegeerde plek in de toptien bemachtigen? En hoe doen wij dat dan? We proberen antwoorden te vinden op deze en andere vragen.

Jubileum

En 14 mei is ook een gelegenheid om feest te vieren. NOC*NSF viert haar 25-jarig bestaan. En dat sport voor mensen met een beperking inmiddels tien jaar geïntegreerd is in de reguliere sport. Het vieren van dit jubileum is ook het vieren van de sport zelf, het feit dat miljoenen mensen van sport genieten en er gelukkiger, fitter en gezonder door worden. En de hoogtepunten die we hebben bereikt in topsport. Die pieken moeten ook dé inspiratie zijn voor meer succes in de toekomst!

Aanmelden

Dus meld je aan! Het belooft een fantastische middag en avond te worden. Bovendien kun je zelf het podium pakken. Want waar ben je nu zelf mee bezig?  Hoe zie jij de toekomst? Jouw mening en jouw inzichten tellen. Daarom is er ruimte om je ideeën te delen. Een presentatie, debat, brainstorm, lezing, Q&A, quiz, showcase of gewoon een sportief intermezzo, het is mogelijk. Heb je al een idee of wil je sparren met NOC*NSF? Stuur een mail naar nlsportconventie@nocnsf.nl.

Op zoek naar meer informatie? Bekijk de impressie van de conventie van vorig jaar of kijk op de website van NOC*NSF


NOC*NSF 10 apr. 2018

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: