Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Stap 3: Stel een compact projectplan op

Door NOC*NSF

Om het idee goed uit te werken is het verstandig om met het projectteam een projectplan op te stellen. Dit verplicht je om goed na te denken over het project en niet in de praktijk tegen verrassingen aan te lopen.

Maak van dit projectplan vooral geen boekwerk, maar zorg dat het richting geeft aan je functioneren als projectteam. Denk vooral aan de doelgroep, resultaten, aanpak/planning, kosten en takenverdeling.

Leg de ambitie de eerste keren niet te hoog, maar begin kleinschalig met eenvoudige middelen. Het belangrijkste is dat je iets van de grond krijgt en succes hebt. In de toekomst kan een initiatief altijd een uitbreiding krijgen.

Zorg dat het financiële plaatje vanaf het begin duidelijk is, zodat je geen risico’s loopt. Denk voor financiën aan lokale sponsors en bijdragen in natura.

In veel gemeenten zijn buurtsportcoaches en cultuurcoaches actief, je kunt hen vragen naar expertise en ondersteuning of benader de verenigingsadviseur van de bond of ze willen begeleiden.

Aandachtspunten

- Stel een basisprojectplan op

- Houd ruimte voor creativiteit naast het plan

- Leg de lat niet te hoog

- Zorg voor financiële dekking

Gerelateerd

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: