Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Stap 1: Analyseer de mogelijkheden

Door NOC*NSF

Het begint met een gedragen idee. Een samenwerking met cultuur biedt veel kansen, maar zal niet bij elke club een succes zijn. Het is van belang om eerst goed de mogelijkheden te analyseren alvorens te starten, want anders kan het ook teleurstelling opleveren.

Het belangrijkste is dat de eigen leden en betrokkenen hier achter staan en dat de activiteit past binnen de clubcultuur. Een ‘open club’ speelt in op de vraag van leden en kansen uit de omgeving.

Vraag daarom welke cultuuractiviteiten de leden en betrokkenen willen en welke ideeën zij hebben. Vergeet hierbij niet om onderscheid te maken in doelgroepen. De jeugdige leden hebben zeer waarschijnlijk andere wensen dan de oudere doelgroep die bij de club betrokken wil blijven. Kijk ook welke cultuurinitiatieven en welke experts verbonden zijn aan jouw club of bij leden bekend zijn. Ga daarmee in gesprek en zoek naar het gezamenlijke belang.

Aandachtspunten

- Stel vast wat voor club je bent en welke culturele activiteit daarbij past

- Vraag leden wat ze willen en zoeken bij je club

- Neem de input van leden serieus

- Nodig professionals uit de cultuursector uit om mee te denken

- Bekijk goed welk voordeel het de club oplevert

Gerelateerd

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: