Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Sportpromotie

Door NOC*NSF

Als sportclub kun je over een fantastische accommodatie beschikken en geweldige activiteiten aanbieden. Maar communiceer je hier niet over, dan zul je weinig sporters naar je vereniging trekken. Promotie van je club is dus ontzettend belangrijk! Maak zowel aan je leden als aan anderen kenbaar wat je allemaal te bieden hebt.

Vaak is het handig om met je promotieactiviteiten aan te haken bij andere activiteiten of organisaties. Is er een evenement in je gemeente, waar je als club met je promotie mee kunt liften? Of biedt jouw sportbond een campagne aan? Of kun je samenwerken met andere sportclubs of lokale ondernemers? Maak daar dan gebruik van! Evenementen, zoals de Nationale Sportweek, bieden heel veel mogelijkheden je club onder de aandacht te brengen.

Houd bij de promotie van sport in gedachten dat de tijd van mensen kostbaar is, en dat sportactiviteiten dus concurreren met andere vormen van vrijetijdsbesteding. De kracht van promotie kan toenemen door samen op te trekken. Het loont om je als sportclub, of eigenlijk als sportsector, regelmatiger en gevarieerder onder de aandacht te brengen als een gezonde en leuke vrijetijdsbesteding.

Ondersteuning

NOC*NSF Sportparticipatie ondersteunt die collectieve sportpromotie door op specifieke momenten in het jaar en met gerichte campagnes en communicatie de Nederlanders te raken met alle mooie kanten van de sport. Hoogtepunt voor de sportvereniging is de Nationale Sportweek in september, waar de opening van het sportjaar gevierd wordt en we heel Nederland laten zien hoe leuk en aantrekkelijk het is om te genieten van sporten en bewegen. Als sportclub kun je meedoen door open huis te houden, speciale activiteiten te organiseren voor bijvoorbeeld jeugd, eenzame mensen, vluchtelingen of een thema rondom het werven van vrijwilligers. De Koningsspelen van de Richard Krajicek Foundationis nog zo’n prachtig voorbeeld van een sportevenement waaraan ruim een miljoen kinderen van de basisscholen meedoen. Een prima kans voor jouw club om jeugd te werven of te behouden, je relatie met de scholen te optimaliseren of ouders te werven voor een rol binnen de club. Andere steeds terugkerende sportpromotie initiatieven waarbij je als sportclub kunt aanhaken zijn de Week van het Sportplezier (Veilig Sportklimaat), de Week van de Scheidsrechter, Sportzomer, Olympic Day en TeamNL in de Klas, Olympic Moves en Olympic Experience.

Zet je club op de kaart!

Is jouw sportclub ook ondernemend en enthousiast in het promoten van activiteiten en aanbod? Weet je mensen te inspireren en interesseren voor sport? Weet je hoe je je maatschappelijke rol en lokale betekenis aan de buitenwereld kenbaar maakt? Lees over de ervaringen van andere clubs, bekijk de toolkits en tips over hoe je met communicatie en social media omgaat. Zet je club op de kaart!

Gerelateerd

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: