Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Voeding

Door NOC*NSF

Bij een gezondere sportomgeving, hoort ook een passend voedingsaanbod, zodat de gezonde keuze mogelijk én zelfs vanzelfsprekend wordt. Denk aan het aanbod van water, fruit en een volkoren tosti naast het al bestaande aanbod. Aan de slag met jullie eigen beleid op het gebied van gezonder eten en drinken? 

Gezonde keuze, makkelijke keuze

Volgens de maandelijkse Sportdeelname Index van NOC*NSF doet zo'n zestig procent van alle Nederlanders wekelijks iets aan sport en wil één op de drie sporters/bezoekers van een club niet verleid worden tot ongezond snacken in de sportkantine. Door een gezond aanbod in sportkantines de makkelijke keuze te maken, kunnen sportclubs leden stimuleren tot gezonder gedrag.

Begeleiding van Team:Fit

Team:Fit helpt sportverenigingen een gezonder aanbod in de kantine te realiseren. Samen met een van de Team:Fit Coaches ga je stapsgewijs aan de slag. Je begint met het samenstellen van een team. Vervolgens gaan jullie als team werken aan gezonder eten en drinken of een van de andere thema’s verantwoord alcoholbeleid en rookvrije omgeving. Stel doelen, kies challenges en ga aan de slag. Verzamel de badges en vier jullie topprestatie met de hele club!

Meer informatie over begeleiding van Team:Fit? Klik hier.

Het aantal clubs dat is aangesloten bij Team:Fit, neemt nog steeds toe. Begin 2021 zijn er al 1800 sportverenigingen met de Richtlijnen Gezondere Kantines aan de slag gegaan. Een groot deel van de deelnemende sportkantines ligt in de Randstad en in Brabant. Het aantal deelnemende sportverenigingen aan Team:Fit is in zogenoemde JOGG-gemeenten vijf keer groter dan in gemeenten die niet meedoen aan de landelijke beweging Jongeren Op Gezond Gewicht. Op de website van Sportopdekaart.nl kun je precies zien welke gemeenten met hoeveel sportkantines meedoen.

Gerelateerd

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: