Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Informatieplicht energiebesparing

Door Sportbedrijf Lelystad

De informatieplicht energiebesparing geldt voor instellingen die jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m³ gas gebruiken. 

Wat houdt de informatieplicht energiebesparing precies in? Uiterlijk 1 juli 2019 hebben grote(re) sportclubs bij de overheid aangegeven welke energiebesparende maatregelen zij destijds hebben genomen. De vereniging heeft aangegeven op de lijst met erkende maatregelen welke maatregelen er al toen waren genomen. Om gemakkelijker aan de informatieplicht energiebesparing te kunnen voldoen zijn erkende maatregelen opgesteld. Een instelling die alle maatregelen treft die van toepassing zijn, voldoet automatisch aan de verplichting. In plaats van een erkende maatregel kan al een alternatieve maatregel zijn genomen. In zo’n geval moet die maatregel tenminste net zoveel energie besparen als de erkende maatregel. 

Meer over de informatieplicht leest u op de website van het RVO

Gerelateerd

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: