Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Informatieplicht energiebesparing

Door Sport in Deventer

De informatieplicht energiebesparing geldt voor instellingen die jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m³ gas gebruiken. Uiterlijk 1 juli 2019 moeten grote(re) sportclubs aan de overheid aangegeven welke energiebesparende maatregelen zij hebben genomen. Heeft u dit nog niet gedaan, doe dit dan alsnog. 

Wat houdt de informatieplicht energiebesparing precies in? Uiterlijk 1 juli 2019 moeten grote(re) sportclubs de overheid hebben aangegeven welke energiebesparende maatregelen zij hebben genomen. Aangifte kan alleen digitaal plaatsvinden via de website van RVO. De aangever kruist op de lijst met erkende maatregelen aan welke maatregelen er al zijn genomen. Om gemakkelijker aan de informatieplicht energiebesparing te kunnen voldoen zijn erkende maatregelen opgesteld. Een instelling die alle maatregelen treft die van toepassing zijn, voldoet automatisch aan de verplichting.In plaats van een erkende maatregel kan al een alternatieve maatregel zijn genomen. In zo’n geval moet die maatregel evenveel als, of meer energiebesparing dan, de erkende maatregel opleveren. 

Alle informatie over de informatieplicht is te vinden op de website van het RVO. Hier vindt u video's die de zaak zo helder mogelijk uitleggen en een uitgebreid stappenplan om u door de procedure te begeleiden. 

Gerelateerd

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: