Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Ervaringen SV Vers leiden tot 10 praktische tips om sportkantines gezonder te maken

NOC*NSF28 apr. 2023

Driekwart van de bezoekers van sportkantines vindt de aanwezigheid van gezondere voedingskeuzes belangrijk. Om clubs te helpen met het gezonder maken van hun aanbod, hebben NOC*NSF, JOGG en de sportbonden KNVB, KNHB, KNLTB en KNKV de afgelopen drie jaar samen aan een programma gewerkt: SV Vers. De ervaringen en inzichten van de tien clubs die meededen, zijn nu uitgewerkt in tien praktische tips waarmee andere clubs direct aan de slag kunnen.

De tien tips gaan over voeding, alcohol, rookvrij zijn en beleid. Je vindt ze in dit document.

Enkele voorbeelden:

  • Voeg fruit toe aan het assortiment;
  • Presenteer het gezondere aanbod aantrekkelijk en als direct verkrijgbaar;
  • Maak alcoholvrije keuzes gemakkelijker;
  • Neem je leden mee in je verhaal;
  • Bewaak je omzet;

Elke tip is vervolgens uitgewerkt in een concreet actieplan.

Naast de tips delen de tien sportclubs recepten voor gezondere broodjes, snacks en maaltijden in een receptenboek

Onderzoek

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 77 procent van de bezoekers van sportkantines de aanwezigheid van gezondere voedingskeuzes belangrijk vindt voor kinderen. 70 procent van de bezoekers vindt dit ook voor zichzelf van belang. Daarnaast is 60 procent van mening dat sportclubs meer moeten doen om gezondere opties aan te bieden.

Hulp van een JOGG-teamfitcoach

Wil je een gezonder aanbod creëren, maar weet je niet zo goed waar te beginnen of kun je wel wat hulp gebruiken? Meld je vereniging direct aan bij JOGG-Teamfit en krijg hulp van een coach die je begeleidt in het proces en kosteloos advies geeft. Deze JOGG-Teamfit coach helpt je om aan de slag te gaan met een gezonder voedingsaanbod, een verantwoord alcoholbeleid en een rookvrij terrein. Bij het realiseren van een gezondere sportomgeving werkt JOGG samen met onder andere NOC*NSF, sportbonden, gemeenten, het Voedingscentrum en de Rookvrije Generatie.

 


NOC*NSF 28 apr. 2023

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: