Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

FC Vers zet zich in voor gezonde sportomgeving; drie voetbalclubs aan de slag

NOC*NSF06 okt. 2019

De KNVB biedt met het programma FC Vers verenigingen de mogelijkheid om te pitchen voor een gezonde sportomgeving. Het principe gaat verder dan alleen het aanbieden van gezondere producten. Eind september werden FC Zoetermeer, Lugdunum en Kolping Boys gekroond tot FC Vers club.

Met het maatschappelijke project helpt de KNVB verenigingen om een gezonde sportomgeving te creëren en hen een alternatief bieden voor de verleiding van de frikandel en zijn ongezonde maten. Thema’s als gezonde voeding, alcohol, roken en gastvrijheid staan centraal. De clubs krijgen onder andere een upgrade van de kantine (inclusief apparatuur) en een clubcoach die voor acht uur per week aan de club wordt verbonden om het programma van FC Vers goed van de grond te krijgen. Daarnaast heeft FC Vers een team van experts aan zich verbonden die de tot de beschikking staan voor de clubs.

De winnende verenigingen verbinden zich voor drie jaar aan het programma van FC Vers. Ook verengingen DHL, SEV, SV RAP en Zeelandia Middelburg dongen mee om tot de selectie te behoren, maar zij vielen buiten de boot. Wel kunnen zij rekenen op ondersteuning van de KNVB voor de realisatie van een optimale sportomgeving.

Stroomversnelling

"Deze uitverkiezing geeft een boost aan de hele vereniging", vertelt Remco Winter van FC Zoetermeer. "Wij zijn als club geen opvoeder, maar leveren wel graag een bijdrage aan een gezonde leefomgeving. De kantine is daar een belangrijk onderdeel van. Leden van ons en andere gasten komen daar geregeld. Wij willen graag de sfeer op de club naar een hoger plan brengen, zodat mensen graag naar onze club komen. De uitverkiezing als FC Vers club brengt dat in een stroomversnelling."

Winter kan niet wachten om de plannen van FC Vers door te voeren. "Daarnaast lopen er plannen om ook andere doelgroepen bij onze kantine te betrekken. Zo zijn we met de gemeente in gesprek om mensen met een arbeidsachterstand via de club kansen te bieden om een maatschappelijke bijdrage te leveren."

Bekijk ook het filmpje over wat FC Vers gaat betekenen voor de voetbalclubs.

Foto: KNVB


NOC*NSF 06 okt. 2019

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: