Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Vitesse behaalt als eerste BVO gouden Team:Fit-certificaat

NOC*NSF15 sep. 2020

Op 12 augustus werd aan Vitesse als eerste Betaald Voetbal Organisatie (BVO) in Nederland het gouden Team:Fit-certificaat ontvangen. Jan van Dellen, wethouder Sport van JOGG-gemeente Arnhem, reikte het certificaat uit aan chefkok Rob Hoekjan van Vitesse. 

Het gouden certificaat geeft aan dat het grootste deel (minimaal 80%) van de zichtbare producten in de kantine van trainingslocatie Papendal een gezondere keuze is. Daarnaast is er zowel groente als fruit verkrijgbaar.

Goede samenwerking Vitesse en Team:Fit

Vitesse is zeer blij en trots dat het de eerste BVO in Nederland is die dit certificaat ontvangt. Daaraan gingen de nodige voorbereidingen vooraf, vertelt Rob Hoekjan, chefkok van Vitesse. “Ik was enorm enthousiast om met Team:Fit aan de slag te gaan om het certificaat te behalen. Twee jaar geleden zijn we met Vitesse de weg van gezonde voeding ingeslagen en ik merkte dat dat met veel enthousiasme werd ontvangen bij onze gasten. Met wat aanpassingen hebben we ervoor gezorgd dat we een kantine zijn waar gezonde voeding wordt aangeboden. Ik hoop dat Vitesse hiermee een goed voorbeeld kan zijn voor amateurverenigingen in de regio. We gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat we dit aanbod in de toekomst kunnen blijven continueren.”

Team:Fit Coach Désirée Holstege vertelt over het proces: “Vorig jaar ben ik bij Vitesse met chefkok Rob en zijn horecateam begonnen met de Team:Fit-aanpak. Het was snel schakelen, omdat Rob enthousiast is over gezondere voeding en het belang daarvan voor de sportprestatie inziet. Ook het aanbieden van betere keuzes aan hun bezoekers vindt Vitesse belangrijk. Het aanwezige aanbod bestond voor het grootste deel al uit gezondere keuzes, zoals lekkere gezondere broodjes, vers fruit, yoghurt en frisdranken met minder of zonder suiker. Samen met Rob heb ik gekeken naar het aanvullen van gezondere alternatieven, die de jeugd ook lekker vindt. Daarbij hebben we snackgroenten toegevoegd. In het zicht staan betere keuzes, waardoor de keuze voor gezondere voeding sneller gemaakt kan worden. De stap richting het gouden certificaat was snel gemaakt. Rob en ik zijn er super trots op en blij mee dat Vitesse als eerste BVO van Nederland een gouden Team:Fit-certificaat behaald heeft.”

Samenwerking met BVO's

BVO's staan midden in de maatschappij en hebben een grote impact op hun omgeving: zowel op bezoekers (fans), de wijk als amateurverenigingen. Zij hebben, net als de spelers van de club, een voorbeeldfunctie. JOGG heeft Team:Fit ontwikkeld om de sportomgeving gezonder te maken. Om nog meer verenigingen het belang van een gezondere sportomgeving in te laten zien, wil JOGG BVO’s betrekken bij dit thema. Zij kunnen namelijk als voorbeeld en aanjager dienen voor de amateurverenigingen in de regio en bezoekende gasten. Vitesse is met het behalen van het gouden Team:Fit-certificaat een goed voorbeeld van een BVO die voorloper is op dit gebied.

Daarnaast hebben de BVO’s één of meerdere maatschappelijke projecten in hun directe omgeving bij scholen, wijken en sportverenigingen. Bij de projecten voor de jeugd is vaak een koppeling met voeding en beweging. Dit sluit goed aan bij de JOGG-aanpak, waar JOGG-gemeenten op inzetten. De JOGG-aanpak richt zich namelijk op het gezonder maken van de leefomgevingen waarin kinderen en jongeren zich bevinden (thuis, school, buurt, sport, vrije tijd, werk en media). JOGG-gemeenten kunnen verder invulling geven aan zo’n project (met veel impact), zodat het valt binnen structurele stimulering van een gezonde leefstijl. Kortom: er is meer rendement uit de gezamenlijke activiteiten te halen als JOGG en BVO’s nauwer gaan samenwerken.

Over Team:Fit 

Team:Fit zet zich in voor een gezondere sportomgeving, onder andere door het voedingsaanbod in sportkantines en horeca van sportaccommodaties gezonder te maken. Ook is er aandacht voor een rookvrij sportterrein en verantwoord alcoholgebruik. Verenigingen en accommodaties gaan, ondersteund door een Team:Fit Coach, zelf aan de slag. Naast gezondere sportlocaties gaat Team:Fit ook voor gezondere voeding en sponsoring bij sportevenementen.


NOC*NSF 15 sep. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: