Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Mindere coronaschade door besparen op inkoop tapbier

NOC*NSF02 okt 2020

Door de coronacrisis is er een flinke hap uit het sportjaar genomen en daardoor ook uit de kantine-omzet van sportclubs. Overal klinkt de roep om te besparen, maar waarop kun je dat doen? De inkoop van tapbier voor de kantine is een interessante optie.

Vorig jaar is Clubbier.nl gestart om sportclubs te helpen met hun bierinkoop. In maart van dit jaar kwam de coronacrisis daar bovenop. Kantines gingen dicht of werden later beperkt door de geldende richtlijnen, terwijl de meeste sportclubs niet zonder het geld uit hun kantine kunnen. Het is nu dan ook extra welkom om de inkoopkosten van het bier te drukken.

Clubbier kan je helpen bij het drukken van deze inkoopkosten. Alle clubs betalen bij Clubbier namelijk één lage inkoopprijs voor hun tapbier. Omdat er een groot collectief ontstaat, doet je jaarvolume er al toe van 30 Hectoliter. Verder kost deelname niets en is er geen vorm van verplichting aan verbonden.

Lastige situatie

In de onderhandelingen stak AB InBev, de grootste brouwerijketen ter wereld, zijn nek verder uit voor de sportclubs dan Heineken. AB InBev neemt de lastige situatie van de verenigingen erg serieus en start met 45% korting op de bruto inkoopprijs. Door de groei van het collectief stijgt die korting door tot boven de 50%. Voor de meeste clubs betekent dit een zekere besparing van duizend(en) euro’s per jaar.

Gemakkelijk meedoen

Als club is instappen simpel. Je neemt even contact op met Clubbier en laat berekenen hoeveel je kunt besparen. Daarna beslis je of je mee wil doen en handelt Clubbier de rest af. Omdat alle brouwerijen gewend zijn om installaties van elkaar over te nemen, is een biertap in bruikleen geen punt. Ondertussen gaat Clubbier door met het werven van nieuwe clubs die mee willen doen. Hoe meer clubs er mee doen, hoe hoger de korting namelijk is.


NOC*NSF 02 okt 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: