Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

23 mei: congres Centrum Veilige Sport voor sportbestuurders en –vrijwilligers over grensoverschrijdend gedrag

NOC*NSF17 mrt. 2023

Centrum Veilige Sport Nederland organiseert op dinsdag 23 mei voor de tweede keer het congres ‘Blijf je stil of praat je erover’. Dit congres over grensoverschrijdend gedrag in de sport is speciaal voor bestuurders, vrijwilligers, medewerkers en vertrouwenscontactpersonen van sportclubs, -bonden en andere sportorganisaties. Ook beleidsmedewerkers van gemeenten, politie en andere betrokkenen in de sport zijn van harte welkom. Onder andere het herkennen, bespreekbaar maken en de preventie van grensoverschrijdend gedrag komen uitvoerig aan bod.

Het congres wordt van 9.30 tot 16.00 uur gehouden op Papendal in Arnhem. Deelname kost 49,50 en aanmelden kan hier.


Tijdens het plenaire programma spreken onder andere onafhankelijke Regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld Mariëtte Hamer, algemeen directeur van NOC*NSF Marc van den Tweel en Miriam Reijnen namens het Centrum.

Daarnaast worden er workshops, verdiepings- en inspiratiesessies aangeboden over uiteenlopende thema’s. Ook is er een netwerkplein waar onder meer Fier, de Dopingautoriteit, Perspectief Herstelbemiddeling, Slachtofferhulp Nederland, Stop it Now, Pride and Sports, het Instituut Sportrechtspraak (ISR) en het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) aanwezig zijn.

Meer informatie over het plenaire programma, sprekers, de workshops, keynote en de vele aanwezige partijen volgt op deze site. Voor vragen of opmerkingen kun je mailen naar congres.cvsn@nocnsf.nl.

Terugblik Congres 2022
Bijna 300 deelnemers van sportverenigingen, sportbonden, gemeenten en andere sportorganisaties gingen op 31 mei 2022 met elkaar het gesprek aan tijdens de eerste editie van het congres 'Blijf je stil of praat je erover?’ Tijdens het plenaire rondetafelgesprek en in de diverse workshops stond grensoverschrijdend gedrag binnen de sport centraal. En dan met name het voorkomen ervan en hoe in een vroeg stadium hulp gezocht kan worden. Inzichten werden gedeeld en bestuurders kregen informatie over wat te doen in dit soort gevallen.

De dag zat vol adviezen. De belangrijkste: doe het niet alleen! Huibert Brands, dagvoorzitter: “Weet dat je er niet alleen voor staat, het CVSN helpt je. Dus dat betekent: in gesprek gaan en blijven! En daar kan elke vereniging eigenlijk gewoon direct mee aan de slag!”

Foto: Centrum Veilige Sport Nederland


NOC*NSF 17 mrt. 2023

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: